“AKP SONUN BAŞLANGICINDA”

“AKP SONUN BAŞLANGICINDA”

Öngörü benim değil, bir araştırma şirketinin!..

Aslına bakarsanız, AKP’nin sonunun Anavatan Partisi’nden(ANAP) daha beter olacağını, iktidardan uzaklaştığı andan itibaren çok kısa bir süre içinde “buharlaşacağını” söyleyenlerden biriyim; Ancak ilk kez bir araştırma şirketi analiz sonuçlarını böylesine yüksek sesle ilan etme cesaretini gösterdi! Bu da, iktidar partisinin sona yaklaştığının en belirgin işaretlerinden biri olarak gösterilebilir…

Siyasi veri analisti M. Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetre’nin 2020 yılına ilişkin siyasi öngörülerinde AKP için aynen şöyle deniliyor:

-AKP’nin, yapılacak ilk demokratik seçimleri takiben varlığı fiilen sona erecektir!..

Yapılan analizin öngörüsü bu denli keskin, bu kadar net… Polimetre’nin veri analizlerine göre, yeni kurulacak partiler en çok AKP’den oy alacak Özellikle CHP’nin belediye yönetimlerinde olduğu yerlerde de CHP’den azımsanmayacak oranda oy yeni partilerin hanesine kayacak… Örneğin yeni kurulacak partilerin İzmir’deki oy oranlarının Türkiye genelinden epey yüksek olacağı öngörülüyor…

Polimar, MHP’den kopacak önemli sayıda oyun İYİ Parti ve yeni partilere katılacağını, 2020 ve 2021’de erken seçim olmayacağını, ara seçim olabileceğini de analiz ediyor… Önemli bir analiz de İYİ parti ve HDP’nin oy oranlarını artıracağı şeklinde. Polimetre’nin en çarpıcı öngörüsü ise AKP’nin varlığı ile ilgili:

-Olağanüstü durumların gerçekleşmemesi halinde AKP’nin ilk genel seçimlerden sonra iktidarını sürdürebilmesi söz konusu olmayacak, giderek güç kaybedecek, partiden ümidini kesen seçmen çoğunlukla yeni partilere yönelecek ve kısa sürede varlığı fiilen sona erecek!..

Parlamenter sisteme dönüş!..

Polimar çarpıcı bir öngörüyü de belirtiyor çalışmasında…

Buna göre parlamenter sisteme dönüş çalışmaları başlayacak; üstelik bu dönüş AKP-MHP önerisiyle yapılacak ya da diğer partilerin getireceği öneriyi destekleyecekler!..

Polimar analizinde Suriye ve Doğu Akdeniz’de gerginliklerin süreceğini, başka gerginliklerin çıkarılabileceğini, 2002 içinde bir savaş olasılığının olmadığını belirterek şu öngörüye yer veriyor:

-Ancak, parlamenter  sisteme dönülmezse 2021ya da muhtemelen 2022 yılında bu gerginliklerin Türkiye’nin de içinde yer alacağı bir savaşa yol açması beklenebilir!..

Polimar’ın ekonomiyle ilgili öngörüsü de ne yazık ki hiç iç açıcı değil; işsizlik, pahalılık, enflasyon, geçim sıkıntısı, iflaslar artacak… Yönetenler halkın dikkatini bu kötü gidişten uzaklaştırmak için Kanal İstanbul, Suriye, Libya gibi gündemler yaratacak!..

Araştırma şirketinin  Kanal İstanbul ile ilgili öngörüsü ise şöyle:

-Yıl içinde temeli atılacak ancak hiçbir zaman tamamlanmayacaktır! Gerek maddi gerekse uluslararası ilişkiler anlamında Türkiye için baş ağrısı olacaktır!

Kısacası, Polimar, 2020 analiziyle önümüze adeta “devrim” niteliğinde değişiklikler, yeni siyaset, yeni figürler koyuyor! Daha da önemlisi yok hükmünde bir referandumla topluma yedirilmeye çalışılan “tek adam rejiminin” son bulacağını, parlamenter demokrasiye dönüleceğini müjdeliyor!

-Böylece yeni araştırmaların, analizlerin de yolu açıldı, bekliyoruz!..

Katar’a bir armağan daha: tapulara erişim yasağı!

Biliyorsunuz, Kanal İstanbul projesi en çok Arap kardeşlerimize yaradı, tabii iktidar yapmayı becerebilirse!

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kaç yıl içinde kanal istanbul çevresinde en az 30 milyon metrekarelik alanın el değiştirdiğini, bu alım satımlarda aslan payının ise Araplar tarafından kapıldığını açıklamıştı!..

Katar Emiri’nin annesinin de herhalde “rüyasında görüp” en mutena yerde 44 dönüm arazi kapattığını da öğrenmiştik! Diğer Katar Kraliyet ailesi üyelerinin ve başka Arap ülkesi yurttaşlarının hangi çapta toprak kapattığını ise öğrenemedik…

-Çünkü yasak geldi!..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, yayınladığı genelgeyle Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKBAS) ile belediyelerin kayıtlarda sorgulama yapmasını sağlayan protokolde kısıtlamaya gitti!..

Ben Türkçeye çevireyim izninizle; bundan böyle hiç kimse kafasına estiği gibi “zırt-pırt” tapu sorgulaması yapıp güzide insanların başını ağrıtamayacak!.. Yalnızca Arap kardeşlerimiz değil, bir takım Türk kardeşlerimiz de derin bir nefes almıştır zannımca!..

-Hiç kuşkunuz olmasın hepsi öğrenilecektir, zaman meselesi!..

https://twitter.com/umit_zileli