çArşı ALAYINA KARŞI!

çArşı
ALAYINA KARŞI !

Passolig sistemi 31 Mart 2011 de yasalaşan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’u kendisine dayanak olarak aldı. Peki bu Passolig adı verilen kartın ardında kim var.

'Çalık Grubu' ve bünyesindeki Aktifbank olduğu söyleniyor. Malum grubun Sn. Başbakana olan yakınlığı biliniyor.. Şaşırmadık değil mi?

Birileri elbet bu işten nemalanacak ve nemalandırılacak.!

Taraftar kombine biletinin olmasına rağmen e-bilet uygulaması ile her sene 25 TL, aylık ise 2 TL işlem bedeli ödeyecek. Ve birilerinin cebi daha da zengin olacak.

SüperLig’in bitmesine haftalar kala taraftar bu yeni uygulama ile bir anda karşı karşıya kaldı. Passolig uygulamasında taraftarın adı, soyadı tuttuğu takım ve TC kimlik numarası da yer alacak. Bu karta sahip olmayanlar maça giremeyecek. çArşı ise yaptığı açıklamada bu önemli derbiye gitmeyeceğini açıkladı.

Bu uygulamada ki amaç birden bire nereden çıktı?

Böyle önemli bir derbi öncesi bu uygulama neden? Amaç stadlarda şiddeti önleyip aynı zamanda taraftarı mı fişlemek, yoksa aynı anda birilerini mi zengin etmek. Çift elden çiftetelli yani...

İşin bir başka boyutu’ndan bakacak olursak önümüzde 1 Mayıs ve Haziran Direnişi olarak adlandırılan Gezi Olayları’nın yıl dönümü var… Ve bu direniş sırasında hayatının baharında yitip giden, aramızdan koparılıp alınan gencecik fidanlar evlatlar…  Ve ülkeye yaşatılan büyük acılar. Ve korkulan 1 Mayıs’ın yaklaşıyor olması ve ardından Gezi direnişin tekrarının yaşanması.

çArşı’nın Gezi Direnişi sırasında ki tutumu tüm halkımızın malumu. çArşı HALKIN TAKIMI…  HALKIN VE HAK’ın YANINDA… Türkiye’nin gönlünde ayrı bir yere sahip. çArşı’nın toplumsal olaylarda, sosyal sorumluluk projelerinde ki refleksleri belli. çArşı toplumsal olaylarda asla sessiz kalmayacağını defalarca bizlere gösterdi.

Efsaneleşen o muhteşem sloganları ve bu sloganların halkın tabanına yayılması, aynı zamanda eylemleri birileri için yeterince korkutucu oldu…

Ve bu korkuları muhalif taraftar olan çArşı’nın üzerinden tüm taraftar gruplarının üzerinde baskıya kadar geldi. Amaç taraftarı pasifize edip aynı zamanda fişlemek.

Ama bilmezler ki O’nun Adı çArşı’dır Alayına Karşıdır.!

çArşı her zaman ki gibi dimdik … Freni boşalmış tam gaz muhalefet ediyor, etmeye devam edecek.!


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin