CHP SEÇMENİ TERS KÖŞE

CHP SEÇMENİ TERS KÖŞE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’lileri ters köşeye yatırdı. Kimin aklına gelirdi ki, Kılıçdaroğlu Kahire doğumlu İslam Konferansı Genel Sekreterliğini yapmış birini 'Çatı Adayı' olarak ortaya çıkarsın. Kılıçdaroğlu haftalarca çalmadık kapı bırakmadı. Bir çok sivil toplum kuruluşu, TÜSİAD, MÜSİAD,HAK-İŞ, TÜRK-İŞ’i dolaştı.

Eminim toplumun birçok kesimi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini Kılıçdaroğlu’ndan duydu. CHP grubunda ise bu isim ne kadar tartışılıp görüşüldü. Anlaşılan o ki, CHP’li vekillerin birçoğu kamuoyu ile birlikte bu ismi duydu ve tartışmalar başladı.

Bir grup milletvekili kendi adaylarını çıkarma çabasına girdi. Kılıçdaroğlu ise CHP’yi ve de seçmeni ölmeden sıtmaya razı etmek istiyor. Genel Başkanın söylediğine göre grupta ortak mutabakat sağlandı. 

Koca ülkede, Cumhuriyetin kurucu ilkelerine bağlı, laik, aydın, demokrat onca insan varken neden İslam Konferansı Genel Sekreterliğini yapmış olan Ekmeleddin İhsanoğlu aday olarak gösterildi. Kılıçdaroğlu sağ gösterip, sol vurdu. Ama ne vuruş..!

Bu isim CHP tabanında nasıl bir karşılık bulur? CHP tabanı kendini Cumhuriyetin kurucu felsefesine ve laikliğe adamış, demokrasiye olan inancı sağlam seçmen kitlesidir. Çankaya'da ikinci kopyayı görmek istemez. Lakin bu iş, iki ucu dertli değnek… Seçmen tepki göstererek sandığa gitmezse ne olacağı da malum.

Aslı varken, bir kopyasını CHP kendi elleriyle Çankaya’ya çıkarmaya çalışıyor. Oysa ki, 30 Mart Yerel seçimlerinde Mansur Yavaş ismi taban tarafından kabul edilmiş ve desteklenmişti. Seçilecek Cumhurbaşkanı adayı madem herkes tarafından kabul görsün deniliyorsa Cumhurbaşkanlığı için de dinci Ekmeleddin İhsanoğlu yerine, dindar Abdüllatif Şener ya da Meral Akşener ortak belirlenen kuvvetli Çatı adayı olabilirdi. Her ne olursa olsun bu isimler elbette ki gönlümüzden geçen kişiler değil, ama laik, dindar, muhafazakar ve milliyetçi kesimlerin pek ala oyunu alırlardı. 

İş şirazesinden çıktı. Mesele Milli mücadeledir. Sözde değil özde vatansever, demokrat, laik, ulusal çıkarları koruyabilen Atatürkçü, bayrağına bağlı bir aday arayışı maalesef gerçekleşmemiştir. Atatürk’ü mesele olarak görüp, söz eden Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hangi gönül rahatlığıyla Çankaya’ya çıkaracaksınız? İhsanoğlu belli ki, Cumhuriyetle hesaplaşması devam eden biri. İhsanoğlu yıllarca şeriatla yönetilen ülkelerin kurduğu İslam Birliğini yönetmiş bir kişi, Osmanlı ruhunu taşıyan bu insanı aday göstermek ülkeye haksızlık.

Şunun şurasında seçimlere çok az bir zaman kaldı ve İhsanoğlu halka kendisini ne derece anlatıp, tanıtabileceği malum.  Ayrıca Cumhurbaşkanı seçildiği taktirde anayasaya bağlılık yemini ederken sonrasında, bu yemine  ne kadar sadık kalabilecek…?

Bekleyip, hep birlikte göreceğiz…



https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin