Gündem

ERDOĞAN VE PUTİN GAZZE’yi GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Gazze'de yaşananları görüştü. Erdoğan; Filistin topraklarına yönelen vahşetin derinleştiğini, Batılı devletlerin sessizliğinin krizi önlenemez boyuta taşıdığını kaydetti.

ERDOĞAN VE PUTİN GAZZE’yi GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, Filistin topraklarına yönelen vahşetin derinleştiğini, Batılı devletlerin sessizliğinin krizi önlenemez boyuta taşıdığını ifade etti. İki lider, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı sürecin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede iki lider, İsrail ve Filistin arasındaki şiddeti tırmanan çatışmalı sürecin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi ele aldı.

ERDOĞAN: HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Açıklamada “Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğine, sivil ölümlerin her geçen dakika arttığına dikkati çeken Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Batılı devletlerin sessizliğinin de Gazze’deki insani krizi önlenemez boyuta taşıdığını ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgede sükûnetin sağlanması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini de vurguladı” denildi.