Gündem

FETHULLAH GÜLEN ONU ÇILDIRTMIŞ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7'de “İskele Sancak Özel" programında Cemaat'i hedef alan açıklamalar yaptı.  

"Belediye Başkanlığımdan bu yana baktığınızda, partimin kapatılması çok talihsiz olaydı. Fakat en son gelinen nokta bu yaşadıklarımda 'Paralel yapı' tezgahı zirve yaptı. Tabi bu insanların içinde tanıdıklarımız var. Bu insanlara yaptığımız ikazın haddi hesabi yok" ifadelerini kullanan Erdoğan, "bu adamlar Başbakan'ı dinliyor ve mahkeme kararı diyorlar.

Bir Başbakan'ın dinlenmesi söz konusu olamaz. Benim uluslararası görüşmelerimi dinleyeceksin böyle bir şey olabilir mi? Burda devlet sırrı var. Bu adamlar güvenli (kriptolu) denen telefonları dinledi. Ben soruyorum bunun İslamiyette yeri var mı? Bunlar görüntülü kayıt bile yaptılar." dedi.

Erdoğan Baykal ve MHP'lilerin ardından ilk kez CHP'li Akif Hamzaçebi'ye yapılan kaset komplosunda Cemaat'i işaret etti.

Erdoğan "Buna cemaat felan denmez, tertemiz cemaatlar var, bu ne imamı böyle imam mı olur" diyerek Gülen'e sert ifadeler kullanırken şunları söyledi:

"Bu proje yaklaşık 35 yıllık bir proje bu Pensilvanya'daki zat aslında emekli olmuş değil. Bu zat ilkokul mezunu ve kendisine bir yeşil pasaport uydurulmuş ve ABD'ye gitmiş. Bu adamların ne olduğunu bilmiyorduk. Biz bu adamlara refere olduk bunların olimpiyatlarına katıldık. Sürekli Türkiye'ye gelmek istiyor; ama gelemiyormuş gibi bir durum varmış diye duydum.

Çıktım çağrı yaptım ülkene dön dedim. Ama ne bilelim böyle olduğunu. Düşünebiliyor musunuz bu Pelsinvanya'daki zatın 28 Şubat sürecinde başörtüsüyle ilgili verdiği fetvalar var. Nereden nereye. Bakın bu zat 5 ay önce bu beddualarla ilgi ne diyordu. Ama kayış atınca bakın nasıl beddua ediyor."