Kadın

GELENEKSEL ÇİKOLATADA KADIN ELİ

Çikolata firması kuran kadın girişimci Yeşim Tekin, geleneksel yöntemlerle yaptığı çikolata kurumsal firmaların ilk adresi oluyor.

GELENEKSEL ÇİKOLATADA KADIN ELİ

20 yıllık sektör tecrübesinden sonra yaklaşık 2 yıl önce Çayyolu’nda üretim ve satış merkezi olan Sial Çikolata’yı kuran ve üretime başlayan kadın girişimci Gıda Mühendisi Yeşim Tekin, geleneksel yöntemlerle ve tamamen doğal yollarla yaptığı çikolata ve şekerlemeleriyle kurumsal firmalardan da büyük talep görüyor.

Üretim merkezini Ankara’da kuran Tekin, sağlıklı ve geleneksel yöntemler kullanılarak üretilen çikolata, lokum ve badem ezmelerinin özellikle büyük kurumsal firmaların da ilk tercihi olduğunu belirterek “Ankara, önemli kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapan bir kent; 2 yıl önce hayata geçirdiğimiz markamız kısa zamanda sevilen, tercih edilen bir marka haline geldi. Önceleri bireysel satışlarımız ağırlıkta iken şimdi büyük kurumlara hizmet vermeye başladık. Ürettiğimiz ürünlerin doğal ve sağlıklı olması önceliğimiz oldu ve şimdi tüketicilerin de tercihlerinin bu yönde olması bizi ayrıca memnun ediyor” dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gün geçtikçe gelişen sağlıklı beslenme kültürüyle birlikte, katkı maddesi, tatlandırıcı ve renklendirici kullanılmadan, doğal ürünlerle üretilen çikolatalar da ilgi görmeye başladı. Geleneksel ve el yapımı çikolata üreticisi olarak öne çıkan Sial Çikolata, gerek kalite standardı gerekse sağlıklı malzemeleriyle hem bireysel alıcıların hem de kurumsal firmaların öncelikli olarak tercih ettiği bir marka haline geldi.

Sial Çikolata olarak üretim yaparken dikkat ettikleri hususlardan bahseden Gıda Mühendisi Yeşim Tekin, ürünlerini tamamen doğal hammaddelerle ürettiklerini ve şeker oranını düşük tuttuklarını ifade ederek, “İnsanların Sial Çikolata’yı tercih etmelerindeki en öncelikli sebeplerden biri de kakao oranını yüksek, şeker oranını düşük tutarken, ürünlerimizde katkı maddesi, renklendirici kullanmadan, bol miktarda kuruyemiş, kuru meyve gibi yine sağlıklı hammaddeler kullanıyor olmamız…  Şeker dolgulu çikolatalar yerine doğal ürünlerin kullanımını yüksek tutmaya özen gösteriyor, besleyici ürünler üretmeye gayret ediyoruz. Önceliğimiz, çikolata tutkunlarına kaliteden ödün vermeden sağlıklı ürünler sunmak… Bu vizyonumuzun da gerek bireysel alıcılarda gerekse kurumsal firmalarda bir karşılığı olduğunu görmek mutluluk verici” diye konuştu.