Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Kadınlar voleybolda yarı final heyecanı yaşandı. İtalya'ya maçı 3-0 kaybeden Filenin Sultanları bu sonuçla final oynama şansını yitirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya ile 10 Ağustos 2024 Cumartesi 18:15'te bronz madalya için karşı karşıya gelecek. İtalya ise finalde ABD ile altın madalya müsabakasına çıkacak.

TÜRKİYE - İTALYA MAÇI HAKKINDA

Salon: South Paris

Hakemler: Wojciech Maroszek (Polonya), Sumie Myoi (Japonya)

Türkiye: Elif Şahin, Eda Erdem Dündar, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Zehra Güneş, Melissa Vargas (Gizem Örge, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu)

İtalya: Orro, Bosetti, Danesi, Sylla, Egonu, Fahr (Gennaro, Cambi, Antropova, Giovannini)

İYİ PARTİ'DE KAZAN KAYNIYOR, SULAR DURULMUYOR İYİ PARTİ'DE KAZAN KAYNIYOR, SULAR DURULMUYOR

Setler: 22-25, 19-25, 22-25

Süre: 82 dakika (25, 25, 32)

SIRALAMADA YERİMİZİ KAYBETTİK

Bu sonuçlarla A Milli Kadın Voleybol Takımımız üçüncü sıradaki yerini kaybetti. Filenin Sultanları, İtalya maçındaki mağlubiyetinin ardından -8.9 puan kaybetti. İtalya ise bu galibiyetin ardından dünya sıralamasındaki puanını +8.9 artırdı.

Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya karşısındaki mücadeleyi 3-2 kazanarak voleybol dünya sıralamasında puanını 370.77'ye yükseltti ve Filenin Sultanları'nı yerinden etti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından dördüncü sıraya geriledi. Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya karşısında kazanarak +9.68'lik puan avantajı sağladı. Brezilya'dan ise -9.68'lik bir gerileme gözlemlendi.

Editör: Haber Merkezi