LAVROV'dan 'WAGNER' MESAJI

Rusya'da Wagner'in başlattığı isyan 1 günde sona erdirilirken, paralı asker grubu için nasıl bir karar verileceği merak ediliyordu.

Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov'dan Wagner'in akıbeti ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Wagner ayaklanmasının Rusya’nın dostlarıyla ilişkilerini değiştirmeyeceğini vurgulayan Lavrov şu açıklamaları yaptı:

"Wagner, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki faaliyetlerini sürdürecek."

RT'ye verdiği röportajda Lavrov, 'Wagner üyeleri orada eğitmen olarak çalışıyor. Bu iş elbette devam edecek' dedi.

Wagner’in Ukrayna’daki faaliyetlerinin devam edip etmeyeceğine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapmadı.

PUTİN İLK KEZ KONUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner’in kısa süreli isyanı sonrası endüstri forumunda katılımcılara video mesajla seslendi. İsyan sonrası ilk kez kameralar karşısına geçen Putin, “Geleceğin Mühendisleri” adlı toplantıda yaptığı konuşmasında şirketleri, ciddi zorluklar karşısında ülke endüstrisinin istikrarlı işleyişini sağladıkları için övdü.

Nerede ve ne zaman çekildiği belli olmayan görüntülerde Putin’in, Wagner lideri Evgeny Prigojin’in birliklerini geri çekip Belarus'a geçmesini kabul ettiği anlaşmadan bahsetmemesi dikkat çekti.

FSB SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağı açıklanmıştı. Ancak Rus basınında yer alan haberlere göre Prigojin hakkında açılan soruşturma devam ediyor.

Rusya'nın en büyük üç haber ajansı ve Kommersant gazetesi, isimsiz kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin hakkında isyan çıkarmaktan dolayı başlatılan ceza davasının hala sürdüğünü aktardı.

SIRRA KADEM BASTI

DÜNYANIN GÖZÜ FED'İN FAİZ KARARINDAYDI DÜNYANIN GÖZÜ FED'İN FAİZ KARARINDAYDI

Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in nerede olduğu merak konusu...
En son Rostov’daki karargâhtan ayrılırken görüntülenen Prigojin’in nerede olduğu bilinmiyor.

Rusya'da silahlı isyan başlatan Rus paralı asker grubu Wagner'in kontrol ettiği bölgelerden ayrılmasının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Prigojin hakkında silahlı isyan suçlamasıyla açılan ceza davasının düşürüleceğini, Prigojin'in Belarus'a gideceğini duyurmuştu.

ŞOYGU'DAN İLK GÖRÜNTÜ

Rusya’da Wagner paralı asker grubunun kısa süreli isyanı sonrası Savunma Bakanı Sergey Şoygu ilk kez görüntülendi. Rusya Savunma Bakanlığı, bugün Şoygu ile Albay Zapad (Batı) askeri grubu komutanı General Yevgeny Nikiforov ile birlikte helikopterde olduklarını gösteren bir görüntü paylaştı.

Sessiz olarak yayınlanan görüntülerde Şoygu’nun, Nikiforov’dan Zapad askeri grubu tarafından yönetilen bir komuta noktası üzerinde uçtukları görüldü. Rusya'nın Zvezda Savunma Bakanlığı TV kanalı tarafından yapılan açıklamada, fiziksel olarak zarar görmemiş ve soğukkanlı görünen Şoygu’nun, Ukrayna’da cephelerdeki mevcut durumla ilgili Nikiforov’dan bilgi aldığı belirtildi. Şoygu'nun ziyareti sırasında Zapad askeri grubu için yeni yedek kuvvetler kurulduğu ifade edilirken Rus ordusunun, düşmanın askeri teçhizatını ve taktik alanlardaki personellerini tespit etme ve imha etme konusundaki yüksek verimine dikkat çektiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi