MAKUL ŞÜPHE İLE GELEN ÖLÜM

MAKUL ŞÜPHE İLE GELEN ÖLÜM
 
Sevgili okurlar merhaba...

Bildiğiniz gibi son günlerde en çok konuşulan ve hayatımıza sokulması için yoğun çaba sarf edilen İç Güvenlik Yasa Paketi, henüz TBMM de görüşülmeye başlanmadan bir insanımızın canına mal oldu.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerindeki olası terör eylemcilerini engelleme amacıyla hazırlanan paket sayesinde Ankara Ayaş’ta 45 yaşındaki Yılmaz Koçyılmaz isimli eski kameraman olduğu belirtilen bir vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yılmaz Koçyılmaz neden mi öldü…?

Polisin kullandığı orantısız şiddet ve kanaat getirdiği ‘Makul Şüphe’ yüzünden…!

Yılmaz Koçyılmaz, 10 Şubat akşamı arabasıyla evine gitmek üzereyken trafik polisleri tarafından çevrilerek, havanın kötü olduğu ve bu şekilde yola devam edemeyeceği söylenmesi üzerine polislere cevaben, kış lastiğinin ve zincirinin olduğunu söylüyor. Koçyılmaz aynı zamanda "konuşabilir miyiz memur bey" diye polislere soruyor. Bunun üzerine polis, "Kabadayılık mı yapıyorsun" deyip Koçyılmaz’ı yere yatırarak ellerini arkadan kelepçeliyor. Koçyılmaz her ne kadar tansiyon hastası olduğunu söyleyip ilaçlarını istese de anlaşılan polis tarafından pek de ciddiye alınmıyor. Koçyılmaz’ın "yapmayın, kelepçelemeyin" sözlerine polis kulaklarını tıkıyor ve ne yazık ki Yılmaz Koçyılmaz hayatını kaybediyor.  Her normal insan gibi akşam işinden çıkıp evine gitmek üzere olan Koçyılmaz’ın evine ne yazık ki vefat haberi gidiyor.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini koruması gerekenler "Makul Şüphe" üzerine bir vatandaşımızın ölümüne sebebiyet verdi. Ama anlaşılan o ki, bu olay ne ilk ne de son olacak gibi…

İddiaya göre Abdullah Dadaş isimli bir vatandaş İstanbul Yenibosna'da işine giderken sivil giyimli narkotik polis tarafından "Makul Şüphe" üzerine elleri arkadan kelepçelendikten sonra yere yatırılıp tekmelenerek darp edildi. Abdullah Dadaş’ı darp eden polisler daha sonra olayın olduğu yerde Dadaş’ı sorgulayarak "Bir şeyin yokmuş, kaçtığın için seni darp ettik" diyerek Dadaş’ı serbest bırakıyorlar… Çok şükür ki Abdullah Dadaş darpla kurtuluyor ve polislerden şikayetçi olmaya hazırlanıyor.

Vahim olan İnsan Haklarının Türkiye’de yok sayılması… Giderek sevgiden, barıştan ve kardeşlikten uzaklaştığımız şu günlerde bu yasanın çıkarılmaya çalışılması gerçekten çok vahim sonuçlar doğuracağa benziyor… İç güvenlik Paketi sayesinde hak ve özgürlüğümüz polisin insafına kalacak gibi. Anlaşılan o ki, bu yasayla birlikte polis destan yazmaya devam edecek görünüyor…
 
Hepinize esenlikler dilerim...

https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin