Gündem

MUĞLA'DA BİRİ BİTTİ DERKEN, DİĞERİ BAŞLIYOR

Muğla’da yangın ile mücadele edilirken Menteşe ve Yatağan ilçelerinden de orman yangını ihbarları geldi.

BİRİ TAM BİTTİ DERKEN, DİĞERİ BAŞLIYOR

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde orman yangını ile mücadele devam ederken merkez Menteşe ilçesinin Yeniköy Mevkii ile Yatağan ilçesinin Yava Mahallesi’nde saat 13.20 itibarıyla eş zamanlı orman yangınını başladığı belirtildi.

Yangınlara ilk olarak köylüler ile itfaiye ve orman ekiplerinin müdahale ettiği, hava araçlarının yönlendirildiği bildirildi.

ULA'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Ula ilçesinde kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı fark edenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda arazöz ve hava aracı sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yağatan ve Ula ilçesindeki yangınlara ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

Çok sayıda hava ve kara aracıyla yangınlara müdahale edildiğini anlatan Akbıyık, "Yağatan ilçemizdeki Nebiköy Mahalle'mizi tedbir amaçlı boşaltıyoruz. İki büyük yangınımız devam ediyor. Temennimiz yangınları bir an önce kontrol atına alıp, söndürmek" dedi.

Öte yandan, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öncesinde Menteşe ilçesi olarak belirtilen orman yangınının Ula sınırlarında kaldığı belirtildi. 

İKİ MAHALLE BOŞALTILIYOR

Rüzgarın etkisiyle genişleyen alevlere karşı karadan ve havadan yoğun bir mücadele yürüten ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yatağan Belediyesi’nden yapılan duyuruda ise Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallerinin boşaltılması gerektiği belirtildi.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

- Bölgemizde çıkan orman yangını nedeniyle Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallemizin acil olarak boşaltılması gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Muğla'da devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları nedeniyle Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arasının her iki yönde araç trafiğine kapatıldığı bildirildi. 

Muğla Valiliğinin X hesabından, "Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşım Söke kara yolundan sağlanacaktır. Sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi önemle rica olunur" paylaşımında bulunuldu.