MUHALEFET LİDERİNİ DÖVEBİLİRSİN

MUHALEFET LİDERİNİ DÖVEBİLİRSİN 

Orhan Övet... Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Elmadağ Teşkilatı 2012 / II dönem aktif üyesi.

28 yaşında, işsiz, 55 ayrı suçtan sabıkası olan birçok sefer hapse girmiş sabıkalı biri. Bu şahıs 8 Nisan günü elini kolunu sallayarak 'Dingonun Ahırına' girer gibi TBMM'ne girip CHP lideri Sn. Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini beğenmediğini söyleyerek saldırıda bulunan şahıs...

Orhan Övet sorgusunun ardından Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. AKP’li Çelik ise Orhan Övet’in aktif üyeliğinin sona erdirilip, ihraç edildiğini bildirdi. Orhan Övet ise büyük bir pişkinlikle kendisine saldıranlardan şikayetçi olacağını duyurdu.

Diğer yandan, Başbakanın seçim öncesi İzmir mitinginde yaşanılanları hepimiz hatırlıyoruz.  Başbakanın konuşması sırasında bir kafeterya da oturan ve Başbakana 'el işareti yaptığı iddia edilen' 42 yaşındaki Kamuran B ve evinin balkonunda 'tencere çalarak' Başbakanı protesto eden 54 yaşındaki Filiz A.

Bu iki kadın Başbakanın özel korumaları tarafından yaka paça yakalanarak ki, ( Filiz A. üzerindeki pijamalarını bile değiştirme fırsatı dahi bulamamış kendilerini bir anda Başbakana hakaret suçlamasıyla karakolda buluvermişlerdi.

Başbakan evinde tencere çalan, kendisine ayakkabı kutusu gösteren, sözlü ya da yazılı protestoda bulunan hiç kimseye tahammül gösteremiyor ve insanları tutuklattırıyor.

14 Mart 2010 tarihli Roman Çalıştayı’nda üç üniversite öğrencisi 'Parasız Eğitim İstiyoruz' pankartı açtıkları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp 8 yıl 5 ay hapis cezası almışlardı. Bunlar gibi yığınlarca örnek sıralanabilir. Ve bu korku imparatorluğu, halkı yıldırma, ağzını açtırmama baskısıyla devam ediyor. Balık baştan kokuyor. Tahammülsüzlük alıp başını gidiyor.

Ağzını açarsan kendini bir anda karakolda ve hatta hapishanede ceza almış olarak buluyorsun.  AF YOK…

Bu esnada Sn. Kılıçdaroğlu’nun erdemli davranışını bir annenin feryadına kulak verişini hayranlıkla izliyoruz. Vesile Övet… Orhan Övet’in annesi. Oğlunu affetmesi için Sn. Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunup yalvarıyor. Bu isteği Kılıçdaroğlu tarafından kabul görüp bir annenin feryadına kulak tıkayamam diyerek şikayette bulunmuyor.

Bir lider, bir Başbakan binlerce koruma ile dolaşıp sözlü yapılan eleştirilere dahi tahammül gösteremezken Kılıçdaroğlu saygın davranışıyla farkını ortaya koyuyor. Sn. Kılıçdaroğlu affetmeyi biliyor, kin tutmuyor...

Sn.Kılıçdaroğlu ve CHP’ye büyük geçmiş olsun. Çok daha vahim şeylerde yaşanabilirdi. Bir de bu olayın Başbakanın başına geldiğini düşünün. Yer yerinden oynar, taş üzerinde taş kalmazdı. !



https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin