NASIL GÜZEL ÖLDÜLER mi, BEĞENDİNİZ mi?!!

NASIL GÜZEL ÖLDÜLER mi, BEĞENDİNİZ mi?!!

Dün, Manisa’nın Soma ilçesinde Soma Holding’e ait kömür ocağında trafo patlaması sonucunda çıkan yangında ne yazık ki dumandan boğularak yaşamını yitiren 166’nın üzerinde ölen işçi kardeşimiz ve yaralılarımız var. Göçük altında ise sayıları netlik kazanamamış yaklaşık 300-400 işçi kardeşimizin olduğu belirtildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde; 2013 yılında açılışını Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın yapmış olduğu bu ocak için, Bakan Yıldız ocağın işçi güvenliğini ön planda tutan, örnek alınacak niteliklere sahip olduğuna dair açıklamalarda bulunmuş… Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve grubun CEO’su Can Gürkan ise 40 yıldır en iyi teknolojiler  ve yüksek güvenlik standartları ile madencilikte standartları belirleyen bir şirketiz açıklaması yapmış…!!

2013 yılında CHP’li vekiller Soma’daki madenlerde meydana gelen kazalar için meclise araştırma önergesi hazırlayıp sunmuşlar. Verilen önerge Meclis gündeminde CHP, MHP, BDP’nin 'Evet' oylarına karşın AKP’nin ‘Red’ oylarıyla reddedilmiş. Ve bununla birlikte Soma’daki maden kazalarını araştırma komisyonu kurulması AKP tarafından engellenmiş.!

1942 yılında Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde grizu patlaması şimdiye kadar Türkiye de bilinen en büyük maden kazasıydı ve bu kazada 263 işçimiz yaşamını yitirmişti..  Korkulan o ki, dün Manisa Soma da yaşanan facia Türkiye tarihinin en büyük maden kazası…

Hatırlayınız bundan 4 yıl kadar önce Giresun da yaşanan maden faciasında 30 maden işçisi kardeşimiz yaşamını yitirmiş, dönemin Çalışma Bakanı Ömer Dinçer vicdanları utandırıp, kanatan ‘İlk 19-20 Cesedin Bahsettiğiniz Türden Bir Şeyi Yoktu… O Konuda Acı Çekmediklerini Ve Fiziki Olarak Güzel Öldüklerini Rahatlıkla Söyleyebilirim’ diyebilmiş…!! Başbakan Erdoğan ise ‘Maden İşçilerinin Kaderinde Bu Var’ diyerek tüm acımasızlıklarıyla insanımıza verdikleri değeri ortaya koymuşlardı..!!

Bu arada… Soma’daki madenin bilirkişisi olan zat-ı muhterem Prof. Dr Orhan Kural ‘Karbonmonoksitten Ölüm Tatlı Bir Ölümdür, Acı Çekmezsiniz…  Yanarak ölmek Acı Verir, KENDİM İÇİN’de ACISIZ BİR ÖLÜM DİLERİM’ diyebilmiştir.. Sizlerin bu acımasızlığı karşında ne denilebilir inanın bilmiyorum, insanın nutku tutuluyor.. Tüm kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Bu madenlerde yaşanan dram ve acı dolu ölüm haberleri hiçbir şekilde umurlarında  değil..İnsanların yerin kilometrelerce altında yaşam savaşı vererek, ne emeklerle üç kuruş paraya canlarını ortaya koyarak çalışmaları onları ilgilendirmiyor..

Kardeşim…. Nerede kaldı sizin insanlığınız!!!  Ailelerinden, evlatlarından belki de sevdiği kıza varamadan genç, yaşlı yüzlerce insan ÖLDÜ… Heyyy silkinin kendinize gelin… Bu ne insafsızlık bu ne acımasızlık.. İnsan canı bu kadar mı ucuz…

Yaşam ne kadar garip, bir yanda her seçim öncesi oyunu bir torba kömüre satanlar.. Bir yanda ise yerin kilometrelerce altında yaşamak için şerefleriyle kömür çıkarırken hayatlarından olanlar.

Evet nedense bu ülkede ateş hep ocaklara düşüyor.!! Maden ocakları ve Asker ocakları ne yazık ki.!!

Geride kalanlar ise ölen işçilerimizin aileleri, anaları, babaları, kardeşleri. Kim dindirebilir, kim bir su serpebilir.. Bu acı geçer mi, bu acı diner mi??

Bu kaçıncı ölüm, bu kaçıncı acı. Yüz Karası Değil Kömür Karası.. Ekmeklerini yerin kilometrelerce altından çıkarmaya çalışan bahtı kara kardeşlerimiz. Onlar namuslarıyla ‘EKMEKLERİNİ! ’ böyle kazanmaya çalışıyorlar.

Düşen ateş Türkiye’yi yaktı, kavurdu.!Soma da bulunan maden ocağında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Ailelerine ise sabır.. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen işçilerimizin de bir an evvel kurtarılmalarını diliyorum..

Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.. Acımız büyük, acımız çok büyük.


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin