ERDOĞAN'DAN NARİN OLAYINA İLİŞKİN AĞIR SÖZLER ERDOĞAN'DAN NARİN OLAYINA İLİŞKİN AĞIR SÖZLER

ODTÜ BİRİNCİSİNDEN REKTÖRE DERS

ODTÜ öğrencilerinin mezuniyet töreninde Rektör Ahmet Yozgatlıgil'in konuşmasını sırtlarını dönen öğrenciler ve veliler, Yozgalıgil'i ıslıklayarak protesto etti.

ODTÜ'de İngilizce Öğretmenliği bölümünü birinci olarak bitiren Ali Yıldız da eski rektör Verşan Kök ve yeni rektör Ahmet Yozgaylıgil'in uygulamalarını eleştirdi.  Yıldız'ın konuşmasındaki her cümle ayrı ayrı alkışlandı. 

Yıldız konuşmasında, "Bilim, Kavaklık'ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir. Bilim, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde anayasamızın bize verdiği barışçıl gösteri yürüyüş haklarını kullanan öğrencilerin üzerine polis göndermek değildir. Bilim, öğrencilerin derslerden nefes almaya fırsat bulduğu tek etkinlik olan bahar şenliklerini, sorunları çözmek yerine sorunları bahane ederek iptal etmek değildir. Bilim karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle olan bütün diyalogu bitirmek, sonra da hakkını arayan öğrencileri soruşturmalarla korkutmaya çalışmak değildir" dedi.
 
 

Editör: Hüzün Yücel