SANA’DA ABD BOMBASI: SİVİLLER YAŞAMINI YİTİRDİ

Yemen Sağlık Bakanlığı, ABD'nin Sana’da gerçekleştirdiği hava saldırısında en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık olarak Husilerin İsrail bağlantılı gemileri hedef alacaklarını duyurmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla başlatıldı.

Yerel kaynaklara göre, ABD savaş uçakları, başkentin batısındaki Bani Matar bölgesinde bulunan El Cebel el Esved’e üç ayrı hava saldırısı daha düzenledi. Bu saldırılara ilişkin can kaybı bilgisi henüz paylaşılmadı.

İYİ PARTİ’DEN CEZAEVİ MESAJI: GENÇLERİN SESİ OLACAĞIZ İYİ PARTİ’DEN CEZAEVİ MESAJI: GENÇLERİN SESİ OLACAĞIZ

Husiler, ABD saldırılarının özellikle Sada’da gece boyunca sürdüğünü ve burada da en az 2 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını duyurdu. Beyaz Saray, bugüne dek 200’ü aşkın saldırının düzenlendiğini doğrularken, Husiler saldırılarının Filistin halkıyla dayanışma kapsamında süreceğini açıkladı.