'SAPIENS DOMINABITUR ASTRIS'

'SAPIENS DOMINABITUR ASTRIS'
'Bilge kişi yıldızlara hükmeder'

Gökyüzünün büyülü güzelliğinde, hangimiz kaybolup gitmeyiz ki! Sevdiklerinden uzun süre ayrı düşmüş kaptanın,  açık denizin ortasındayken; en yakın arkadaşı, tüm cilvesiyle göz kırpan ışıltılı yıldızlar ve hayalini kurduğu o Ay yüzlü sevgili olduğu gibi; rotasında süzülen bir pilotun şafağın gökyüzünü kızartan rengi değil midir mesleğine olan tutkusunun kaynağı? Gökyüzü, sınırsızlığın alanıdır. Bu yüzden en sevdiğimiz şarkılarımızın sözlerinde bile, aşık mehtaplı gecelerde asla ulaşamadığı  sevgilisini anar;  sevdiğinden ayrı düşen sevgili, kendini gökyüzünde yanlız gezen yıldızlar kadar yalnız hisseder; sevişen çiftler yıldızların altında aşklarından eriyip yok olmayı arzulamazlar mı? Bir kere insan gökyüzüne tutkun olmaya görsün,  kolay kolay kopamaz onun gizeminden...Aşkın, kendini hiç ettiği halidir, boşluk duygusu ve gökyüzü. O, hiç olmayı peşinen kabul edenlerin alanıdır. Bilgenin yolu, aşk ile eriyip, yok olmak, ama aynı zamanda da, herşeyle bir olduğunun farkında olarak, yargısızca yaşadığı dünyanın şahidi olmaktır. Ve onun gücü bilgisinden gelir...  

Doğal sayma temelimiz on olmasına rağmen; oniki sayısı Sümerliler’den sonra da göksel ve ilahi tüm meselelere yansımıştır. Sümer tanrılarının büyük grubu ve daha sonraki Olimpos tanrılarınınki tamamen on ikiden oluşmaktaydı. Asli göksel grup on iki üyeli Güneş Yolu modeli saptıyordu. Buna göre; diğer her bir göksel bant on iki kısma ayrılıyor ve on iki gök cismine tahsis ediliyordu. Buna uygun olarak da, bir yılda on iki ay, bir günde on iki çift saat vardır. 

Altı sayısı, devinim sayısıdır ve burçlar kuşağı on iki burçtan oluşmuştur (6 x 2). On iki burçta altı adet  dişi burç ve altı adet erkek burç olmak üzere iki set vardır. 

Yedi sayısı ise;  üç ve dördün toplamıdır. Aynı zamanda on iki sayısı; üç ve dördün çarpımıdır. Sayı eklemek dikey bir yapı oluşturur, çarpmak ise bir çark yaratır. 12 sayısı bölünür özelliğinden dolayı bir daire için mükemmeldir. Aşağıdaki dairede burçların simgesel işaretlerini bulabilirsiniz.
 
Gezegenlerin burçlara göre dağılımı şöyledir:

1) Koç - Mars
2) Boğa - Venüs 
3) İkizler - Merkür 
4) Yengeç - Ay 
5) Aslan - Güneş 
6) Başak - Merkür 
7) Terazi - Venüs
8) Akrep - Mars ve Pluto
9) Yay - Jüpiter 
10) Oğlak - Satürn 
11) Kova - Satürn ve Uranüs 
12) Balık - Jüpiter ve Neptün   

09 Ekim 2010 tarihinde aramızdan ayrılan araştırmacı ve yazar Zecharia Sitchin’in anısına saygıyla ...

Devam edecek... 

Kaynakça : Hermetics.org
         12. Gezegen - Zecharia Sitchin

 
https://www.linkedin.com/pub/şebnem-görgün/72/a70/abb