Aynı zamanda “haberhabere.com” sitemizin de Genel Yayın Yönetmeni olan Gülgûn Feyman Budak’ın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği ÇukurovaTürk TVdeki Haber Habere programında MİT TIR’ları nedeniyle tutuklanan komutanlar hakkında çok çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

1 Aralık Salı akşamı Mehmet Süha Uçar ve Tayfun Budak’ın sunduğu programın konuğu Em.Tümg. Ahmet Yavuz oldu. Ahmet Yavuz programda olayla ilgili bir general ve bir albayın suçlandıkları gibi paralel yapıyla ilişkilerinin olduğunu savundu.



İşte programdan o çarpıcı ifadeler;

HABERHABERE: Biliyorsunuz MİT TIRLARI meselesinden iki gazeteci (Can Dündar ve Erdem Gül) ve 3 subay tutuklandı (2 general ve 1 albay). Gazetecileri bir tarafa koyuyoruz, gazetecilik faaliyetidir. Sorumuz subaylarla ilgili, tutuklanan subaylar cemaatçi mi?
AHMET YAVUZ: “…Burdan gelelim 2 generalle bir albayımızın tutuklanmış olmasına. Tabii bu iki generalden bir tanesini ben çok iyi tanımıyorum.
HABERHABERE: Celepoğlu’nu mu?
AHMET YAVUZ: Hayır Celepoğlu değil, İbrahim Aydın’ı tanımıyorum. Onunla ilgili de birkaç arkadaşa sorduğum zaman iki farklı profil çıktı ortaya dolayısıyla çok net bir şey bilemiyorum yani çok bir şey söyleyemem. Ama biraz onun sanki cemaat çizgisinin dışında bir adam olduğu gibi bir intiba var bazı arkadaşlarımızda ve bunlar benim güvendiğim insanlar. Onun için bir şey söyleyemiyorum. Ama Celepoğlu ve diğer Albay arkadaş hakkında çok derin, şüphelerin ötesinde kanaatler var, bizim arkadaşlarımızın. Ben onlarla çalışmadığım için bir şey söyleyemem.
HABERHABERE: ODATV bu konuyu bayağı işledi. Müyesser Yıldız da yazdı.
AHMET YAVUZ: Ama yani bilen insanların ifadeleri. O dönemde şunu biliyoruz yalnız, Celepoğlu İstanbul İl Jandarma komutanıyken Ali Fuat Yılmazer’lerle çok içli-dışlı bir ilişkisinin olduğunu biliyoruz. Yani, onu biliyoruz. Buna tanıklık eden insanlar var. Esas orda yatan alay komutanı var, il jandarma komutanı, Adana İl Jandarma Komutanı, o daha önceden tutuklandı biliyorsunuz. Onun Van’da yaşadığı bir olay var ki işte Fethullahçı yapı jandarmanın içerisinde onu korudu. Onu korudu ve ilginçtir Adana’ya da il jandarma komutanı yaptı aynı adamlar.
HABERHABERE: Hâttâ taltif oldu.
AHMET YAVUZ: Yani tabii tabii, Van’da başına gelen olay resmen korunmasaydı eğer o zaman ordudan tarda kadar giderdi.
HABERHABERE: Gülen Cemaati orduda halen etkili mi?
AHMET YAVUZ: Şimdi bakın, orduda halen varlar. Ordu içinde etkili olmak çok kolay değildir ama orduda çok yoğun bir şekilde var olduklarını düşünüyoruz çünkü şimdiye kadar kimseyi Fethullahçıdır diye ordudan uzaklaştırmadılar.
Bunlarla düzenli bir şekilde mücadele ederken ordu, işte AKP iktidarıyla beraber bütün Askeri Şura kararlarına önce şerh koydular sonra yasa çıkardılar biliyorsunuz, bütün atılan adamların hepsini orduya geri aldılar. Bunların içinde Fethullahçılar da var.