YASAKÇI ZİHNİYET FLÖRT ETMEYİ YASAKLADI...!

YASAKÇI ZİHNİYET FLÖRT ETMEYİ YASAKLADI...!

AKP’nin hazırladığı cinsel istismara karşı cezaları arttırmayı amaçlayan yeni yasa tasarısı, flört etmeyi yasak haline getiriyor. Tasarının öngördüğü bazı maddeler çocuk mağduriyetini ön plana çıkarırken, diğer bir yandan kız ve erkek çocukların birbirleriyle olan cinsel eylemlerini suç olarak tanımlıyor.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Hürriyet Gazetesinden Ayşe Arman’a yaptığı açıklamada yeni düzenleme ile ilgili birçok yeni sorunun ortaya çıkabileceğini ve flört eden akranların da hayatının kararabileceğini söylerken, bu yasayla beraber akranlar arasındaki ilişkilere yönelik cezaların iyice artacağını belirtiyor. Akranlar arası cinsel eylem suç olurken, tasarıda 15 yaşında bir çocuk ile 30 yaşındaki bir yetişkinin cinsel ilişkisi, çocuk şikayetçi olmadıkça soruşturulamayacak ve kovuşturulamayacak…! Akranlar arasındaki flörtü suç olarak görenler, 30 yaşındaki bir adamın 15 yaşındaki bir çocukla cinsel ilişkiye girmesi durumunda önceliği şikayette arıyor..

MEB’in okullarda tavsiye ettiği sözlükte ise, bir kız 15 yaşına ulaştığında evlendirilmelidir. Eğer evlendirilmezse anne, babayı güç durumda bırakacak şeyler yaşanabilir yazıyor. Diğer bir yandan yasa, öz evladına tecavüz eden, evladını kucağına aldığı zaman şehvet duyguları kabaran bu sapık, mide bulandıran zihniyet için Ensest’i ‘Cinsel İstismarın Ağırlaştırıcı Hali’ olarak kabul ediyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bildiğiniz üzere yargıdaki iş yükünü azaltması için 18 Kasım 2013 tarihinde hazırladığı kanun tasarısı taslağında, tecavüze uğrayan çocukların ve kızların tecavüzcüleriyle evlenmeleri durumunda davanın düşmesine yer vermişti…!!

Bu arada hatırlanacağı gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam çocuk nikahlarının çoğu masumane kıyılıyor demiş ve hepimizi dehşete düşürmüş ve olayı meşrulaştırmaya çalışmıştı. Çocukların 10-12 yaş itibariyle dedesi yaşında adamlarla evlendirilmesi normalleştirilmeye çalışılırken, gelin görün ki, kendi akranlarıyla flört etmeleri yasaklanıyor. 21. Yüzyılda tüm bunların konuşulup, tartışılması ortaçağ zihniyetinin yansımaları. 

Öyle anlaşılıyor ki, toplum mühendisliğine soyunmuş olanlar Haziran direnişinden ders çıkarmamak ve olayı kavramamakta kararlı…! Kafalarını daha ne kadar kuma gömmeye devam edebilecekler..?  Milyonlarca genç yaşlı insan, özgürlükleri, sosyal adaleti, demokrasiyi ve barışı savunmak için sokaklardaydı. Bu uğurda insanlar canlarından oldu.. İnsanların nasıl yaşayacaklarına, kızlı erkekli bir araya gelip gelemeyeceğine, yurtlarda yemekhanelerinin ayrılmasına, aynı evi paylaşıp paylaşamayacaklarına, giydiği etekten çıktığı merdivene kadar karışmaya hakkınız olmadığını artık bir an önce kavrayın… Ve ülkeyi daha fazla germekten vazgeçin. Bu uygulamalar ülkeyi ancak geriye götürür. 

Tasarının görüşmeleri komisyonda sona ererken, komisyona katılan Türkiye Psikiyatri Derneği, Çocuk ve Psikiyatri Derneği ve Adli Tıp Uzmanları Derneği’nden komisyonda sadece 10 dakikalık görüş alınmış.. Zahmet edip hiç çağırmasanız da olurmuş belli ki, insanları boşu boşuna yormuşsunuz. Ne yazık ki, bilimin ışığına o kadar uzak ve kulaklarınız bir o kadar tıkalı…!

Bu arada hatırlatmakta fayda var, dünyanın en etkili araştırma şirketlerinden ABD merkezli PEW’in 40 ülkede yaptığı (Ahlak Üzerine, Küresel Bakış) anketinde Türkiye muhafazakar ülkeler arasında yer alıyor. Bu da durumumuzu özetlemeye yetiyor…


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin