"İTİBAR SUİKASTI MI, HAK ARAYIŞI MI?"
Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin kurultayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında dile getirdiği iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, Özel’in ifadeleri “mesnetsiz” ve “dayanaksız” olarak nitelendirilerek, “Sayın Bakanımıza yönelik itibar suikastı amaçlı iftira ve asılsız ithamlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Bakanlık açıklamasında, Şimşek’in MASAK raporlarıyla ilişkilendirilmesini de reddederek, “MASAK’ın adli mercilere ilettiği bilgiler Bakanlık bilgisi ve onayı dışında gerçekleşmektedir. Sayın Bakanımızın bu süreçlere önceden dahil olması ya da müdahalesi söz konusu değildir” denildi.
Özel’in açıklamalarına karşı sert tepki gösteren Bakanlık, “Gerçek dışı beyanlar kabul edilemez. Bu iddiaları şiddetle reddediyor ve kınıyoruz” diyerek, konunun yargıya taşınacağını vurguladı.