MADEM UÇUŞA GEÇTİK! PİLOT OKULLAR ŞART…
 

Sık yineliyorum ama hem sorun büyük, hem de serde eğitimcilik var mecburen ben yazacağım siz de katlanıp okuyacaksınız! Madem ülke siyasi iradeye göre uçuşa geçmiş. O halde pilot okullar şart! Şimdi rakamlara bakalım.

17 milyon öğrenci karne aldı. 14 milyon öğrenciye teşekkür ve takdir belgesi verildi. Bu iş eskiden olduğu gibi ince eleyip sık dokunarak mı veriliyor? Öğrencinin sınıf içi durumu,  davranış notu dikkate alınıyor mu? Yoksa bol kepçeden mi dağıtılıyor? O uzmanların işi kuşkusuz! TEOG’da 17 bin birincimiz olduğuna göre eğitim ve öğretimde sınır tanımadan uçuşa geçtiğimiz belli! Olayı büyütmeye gerek yok. Başarı oranları ortada zaten…
 

Şimdi Konya’ya gidelim.  Konya’nın Meram ilçesindeki Konevi Anadolu Lisesi müdürünün yaptığı açıklamayı hatırlayalım. Hani kızlarla erkeklerin artık ayrı sınıflarda okuyacağının müjdesini veren müdür! Hani bu uygulamanı başarıyı artırdığını savunan müdür! Hani “Geçen yıl pilot olarak uyguladık” diyen müdür! Güya hakkında soruşturma açılınca; “Olayı bu kadar büyütmeye gerek yok. Olaya ideolojik bakmayın. Odanızdaki bir eşyanın yerini değiştirmek gibi düşünün!” diye buyuran müdür! Demek ki yazının ilk tümcesi doğru! Yineleyelim mi? Madem ülke uçuşa geçmiş. Eğitim kadar pilot okullar da şart…
 

Şimdi ne demek oluyor bu açıklama? Müdüre göre kızlarla erkekler birer eşya olmuyor mu? Diyelim ki müdür çocukları eşya gibi görüyor. Peki, bu eşya çocuklar(!) üniversitede ne yapacak? Hayata atıldıklarında ne olacak?

Kadın mesai arkadaşları, hele bir de amirleri olursa nasıl olacak? Sadece aynı cinsin okuduğu yüksekokullara, ya da resmi kurumlara geçişin yolları mı döşenecek? Toplantı, seminer, kurs, hizmet içi eğitim vb. de durum nasıl olacak? Konyalı müdür! Lütfen acilen açıklama bekliyoruz?
 

Bu ayrı bir konu derseniz, şu tabloya bakın deriz. Vicdanları rahatlatın deriz, gençlerin geleceğini karartmayın deriz ve öneri paketimize geçeriz! Bugünlerde bakanların değişeceği kulislerde konuşuluyor ya! Madem Erdoğan; “Yüzde 5 büyümeyi yakaladık. Dünyada üçüncüyüz ama önümüzdekileri de geçeceğiz” dedi. O halde biz niye borçlar arttığı için üzülüyor, patronlar işçi çıkardığı için rahatsız oluyor, yabancı yatırımcı gelmediği için kaygı duyuyor, çarşıda- pazarda, mutfakta yangın var diyenlere inanıyor, batıyoruz diyen turizmciyle karalar bağlıyor, işçinin, emeklinin, memurun derdine yanıyoruz? Koskoca yüzde 5 büyüme varken yakışıyor mu bize ağlamak?
 

Madem din dersleri artırılıyor, madem biyoloji dersi azaltılıyor, madem fizik, kimya ders sayısı iniyor, madem din kültürü dersi çoğaltılıyor, madem pilot sınıf uygulamalarında başarı artıyor! Madem Konya’dan böyle jet gibi bir müdür çıkıyor. Alın size MEB…
 

Ayrıca bize ne? Ülkemizde çocuk işçi sayısının 2 milyona yaklaşmasından! Okulda kalem tutması gereken ellerin, sanayide çekiç tutmasından! Çocuk işçi sayısının ürkütücü düzeyde olmasından! 2016 yılında çalışırken hayatını kaybeden çocuk sayısının 56 olmasından! 10 çocuktan 8’inin kayıt dışı çalışmasından! Bize ne? Bakana ne?