Yapay zekâ programlarının gelişmesi, robotlara uygulanması geleceğimizi belirleyecek. Durum böyle iken bu teknolojinin yaşamı ele geçireceği uzun süredir dünya gündeminde. Öncelikle uzmanlar robotların ve botların bugün çok daha yetenekli olduğunu ve birçok iş kolunu dönüştürmeye hazırlandığını söylüyor. Tabi, bunlar yapay zekânın mekaniğe kumanda etmesinden başka bir şey değil.
Yapay zekâ ve robotların geleceğimizi ele geçirerek bizi esir alacağına ilişkin yapılan senaryolar beyaz perdede gerçekmiş gibi izleniyor.
İnsanoğlunun işleri kolaylaştırmak için yaptıkları masum bir robot sahip olduğu yapay zekâ ile yaratıcısını esir alacak ve gelecek nesillerin yaşamı kâbusa dönüşecek düşüncesine artık dur denmeli.
Neyse ki, AKP var ve bu kâbusa son verildi.
Dünya Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, kendisine yavaş konuşması gerektiğini söyleyen Robot Sanbot’a tepki gösterdi. Önce robotun Bakanı pek takmayacağını düşünerek, insanlığın kendi yarattığı teknolojiye yenilmesi gerçeğini üzülerek gördük. Fakat sonra bir de baktık ki, ertesi günü bir kanalda aynı robot Bakandan özür diliyor.
AKP hayal olan her şeyi gerçeğe dönüştürme becerisiyle insanlığı kurtarmış oldu.
Bunun sırrı, olsa olsa son zamanlarda duyduğumuz müthiş Türk buluşlarında olabilir mi?
Aklımda kalan bu buluşların bazılarını düşününce sorunun cevabını bulabiliriz.
Papaz eriğini, İmam eriğine çevirme projesi robota özür diletmenin ilham kaynağı olabilir mi?
Tabi ki olabilir fakat AKP’nin bu başarısına uyan en güzel örnek;
Muaviye’nin; – Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe’ye dönünce gördüklerini Ali’ye anlat ve de ki: “Ey Ali, Muaviye’nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen biri ama o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! Ayağını denk al!” demesinde yatıyor.
https://twitter.com/tubaemlek
https://www.facebook.com/Emlek.Tuba