ADALET AĞAOĞLU’NUN SON 'ENAYİLİĞİ' !

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişikliği Paketine 'Yetmez Ama Evet' diyen sözde solcu geçinen aydın ve liberallerin de destekleri sayesinde bilindiği üzere yargı bağımsızlığı ortadan kalktı.

Türk edebiyatının en usta kalemlerinden olan Sn. Adalet Ağaoğlu da bu paketin destekleyicilerinden biri olmuştu. Geçenlerde yaptığı bir açıklama ile 12 Eylül referandumunda 'Evet' oyu verdiği için büyük pişmanlık duyduğunu söyledi.! Ağaoğlu 'çaresizlikten' patlayacak hale geldiği için kitap yazmaya karar vermiş ve 'eşinin, dostunun selamı, sabahı kestiğinden' yakınır olmuş.

Sn. Ağaoğlu referandumdan sonra 'büyük hayal kırıklığı yaşadığından' dem vuruyor. Aslında ne kadar umutlandığını belirtirken daha sonra 'Bu Benim Son Enayiliğimdi' noktasına geliyor.!

Sn. Ağaoğlu herhalde ağır bir travma geçiriyor olmalı ki, bunu kendisi de dillendiriyor. 'Ben zaten travmaların altından yazarak kalkıyorum' diyor.

Sn. Ağaoğlu daha önce yaptığı bir konuşmada ise 'Yetmez Ama Evet' demek, bir anlamda 'Demokrasi' istiyorum demek demişti… Daha sonra katıldığı bir programda o zamana dönseydiniz yine Evet dermiydiniz? sorusuna … "Şimdi başka şeyler biliyorum, o zaman bunları bilmeden vermişim.  Başbakan millete bir söz verdi, o sözün 'Yalan' olduğunu düşünmemiştim, meğer 'Yalanmış'. Anayasa sözünü de meğer 'Lider' olmak için vermiş.!" diyebiliyor…

Sn. Ağaoğlu sanırım bambaşka bir ülkede yaşıyor. Bu ülkenin 12 yıldır yaşadıklarına gözlerini kapamış, kulaklarını tıkamış ve yaşanılanların yeni farkına varıyor. Sn. Ağaoğlu’nun tek derdi komşusunun 'Beş Çayına Gelmeyişi' olsun…! Ama bir şeyi es geçiyor aslında; Sn. Ağaoğlu, bu millet çabuk unutur ve o özlemle beklediği misafirleri her an beş çayı için kapısını vurur. Çok fazla dertlenmesine, komşu yolu gözlemesine gerek kalmayacaktır aslında.

Evet, çoğunu ülkenin 'Aydını' olarak gördüğümüz isimlerin desteğiyle yargı bağımsızlığı ortadan kalktı ve hukuk iktidarın emrine girdi. 'Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni' sloganlarını sokaklarda atanlar 'evet oyu' kullandıkları yargının Hrant’ı öldürenleri nasıl serbest bıraktıklarını da gördüler. Türkiye’ye de yargı vesayeti sizlerin destekleriyle geldi 'Sn. Aydınlar'. 

Şimdi kalkıp beş çayına yanınıza yaren bulamadığınızdan, kapınızı kimsenin çalmadığından şikayet ediyorsunuz.  Adalet sizlerin de desteğiyle bu hale geldi, şimdi pişmanlık duymanın hiçbir önemi yok.. Sizin yaşadığınızı bahsettiğiniz travmayı, bu ülkenin gerçek 'Aydınları, Vatanseverleri' cezaevlerinde suçlarını dahi bilmeden, yıllarca haklarını dahi arayamadan, zindanlarda yaşayarak geçirdiler. Söyleyin şimdi evinizde, sıcak yatağınızda yediğiniz önünüzde sıkıntıdan gelgeç travmalarla şikayet etmeye utanmıyor musunuz.? Zindanlarda yıllarca çürümeye bırakılan bu vatanseverler, evlatlarından ayrı, özgürlükten mahrum yıllarını geçirdiler. 

Bu insanlara söyleyecek bir çift sözünüz ya da bir 'Özrünüz' olacak mı?  

Bunu Vatansever Aydınlara Hepiniz Borçlusunuz…!!!


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin