BAHTI KARA, KADERSİZ ÇOCUKLARIMIZ!

Evet, Sevgili Okurlar, bir 23 Nisanı daha utanç içinde geride bıraktık. Ulu Önderimizin çocuklarımıza armağan ettiği bu güzel bayramı ne yazık ki Türkiye gerçekleri içinde kutladık…

Bu kutlamalara 5-17 yaş arası 8 milyon 397 bin çocuğumuz katılamadı. Nedeni ne mi?? Çünkü bu çocuklarımız çalışmak zorunda. Türkiye’de 22 milyon 761 bin çocuğun üçte birinden fazlası 23 Nisanı çalışarak geçirdi. Çocuk işçiliğinde yaş ortalaması 6-14 arası. Tarımda istihdam artışının yüzde 66’sının ve ücretsiz aile işçilerindeki artışın yüzde 90’ını 6-14 yaş arası çocuklar oluşturuyor.

Çocuklarımızın üzerlerinde okul üniforması olması gerekirken, en ağır yük omuzlarına bindiriliyor. Kalem tutması gereken eller, bijon anahtarı tutuyor.! Çocuklarımız sömürülüyor, çocuklarımız istismara uğruyor.

Bu arada yılda 250 bin çocuğumuz cinsel istismara maruz kalırken 7 bin çocuk tecavüze uğruyor ve 5000 kız çocuğu satılıyor. Her üç kadından biri 18 yaş altında evlilik yapıyor ve çocuk gelin sayısı her geçen gün artıyor. Güneydoğu da bu oran yüzde 50’yi buluyor… Türkiye çocuk gelin sıralamasında Avrupa da 2. sıraya yükseliyor.

Ülkemizde evlatlarımız tecavüze uğrarken Yargıtay çocuk tacizi konusunda hepimizi çok üzen ve utandıran bir karara imza atıyor. Kız yeğenini 6 yıl boyunca taciz eden S.Y 21 yıla mahkum edildiği halde Yargıtay ‘ Sanığın eylemini tamamlamadan bıraktığını ‘ söyleyerek kararın bozulup yeniden yargılanmasını istiyor. Bir başka skandal karar ise Yargıtay Ceza Kurulu ‘ Organ sokulmamış, basit istismar,suç işlenmemiş kız bakire ‘ diyerek bir başka sapığın yeniden yargılanmasının önünü açıyor.! 

Diğer yandan CHP’li Milletvekili Veli Ağababa şu an cezaevlerinde bin 649 çocuğun bulunduğunu belirtiyor.. Belli ki bu cezaevleri yetmiyor Devlet okul açmak yerine 9 yeni çocuk cezaevi daha açıyor. Bu çocuklarımız evlerinde, okullarında analarının koynunda olması gerekirken neden cezaevlerinde? Aile içi şiddet, geçimsizlik, yoksulluk ve eğitimsizlik başlıca nedenleri oluşturuyor.

Türkiye’de ana, babasında dayak yiyen çocuklarımızın oranı yüzde 72 öğretmenlerinde dayak yiyen çocukların oranı ise yüzde 22… Bu çocuklarımız sarıp, sarmalayacağımıza her türlü eziyeti yapma hakkını bizlere kim veriyor… İş doğurmakla bitmiyor. ‘ Köpeklerde doğuruyor ‘ ama yavrusuna sahip çıkıyor.! Türkiye’de sahipsiz çocuk sayısı 700 bini buluyor, sokaklar bali çeken çocuklarla dolup taşıyor.  Ve bizler bu çocukları topluma kazandırma derdinden uzak, karşılaştığımız zaman gözlerinin içine dahi bakamıyoruz. Bu çocukları kaderleriyle baş başa bırakıyoruz.

Bu çocukların şımaracak kimseleri yok ve hayat onları acımasızca küçücük yaşlarında koskoca adamlar yapıyor… Çöplerde yemek aramaya belki de hayatında hiç tatmadığı ama annesinin elinde gezerken şeker yalayan bir başka çocuk gözünün önüne gelerek belki de hiç bulamayacağı o şekeri bizlerin önünden geçerken burnumuzu tıkadığımız o çöplerde arıyor.

14’ünde terörist diye öldürülen Berkin’imiz, Roboski’de katledilen evlatlarımız, baklava çaldığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası alan yavrularımız ve daha sayamadıklarımız… İşte Türkiye’nin gerçekleri… Bu çocuklarımızı nasıl unutacağız? Hangi vicdan unutup, unutturabilecek bizlere.!
Fikri Hür Vicdanı Hür nesiller yetiştirmek istemiyoruz.. Atatürk’ün ışığından hızlıca uzaklaşıyoruz.!

Bu ülkede üstünlerin hukuku geçerli ne yazık ki, onlar için işleyen Hukuk ve Adalet bizleri ve çocuklarımızı kapsamıyor... 

EŞİTLİK VE ADALET sözleri BOŞTA KALIYOR..!


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin