'Dünya Yine de Dönüyor..!'
Galileo Galilei (1564-1647)
Geçen sene yaz aylarıydı. Taze başlangıçlar ve umutlar kokan yeni bir güne gözümü açtığımda, aklıma ilk gelen şey, rüyamda adımın “Lattana” olduğunun söylenmesi oldu. Hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanan biri olarak, kalkar kalkmaz bu ismin anlamını öğrenmek üzere internette araştırma yaptım. Fakat hiçbir sonuç elde edemedim. Derken bloğumun adına bir süreliğine de olsa “Lattana’nın Rüyası” başlığını attım. Madem bu isim bana rüyamda verilmişti, bunun mutlaka bir nedeni olmalıydı.
Farkındaydım ki, evren bana ihtiyacım olan her şeyi tam da olması gerektiği zamanda ulaştırabiliyordu. O halde bilmem gerekeni tam da bilmem gerektiği zamanda bilecektim. Ve aramaktan vazgeçerek, düşünceyi serbest bıraktım. Manayı sorgulamadan, bilinmeyenle bir yıl yaşadım. Derken geçenlerde katıldığım bir numeroloji seminerinde, isim ve soy ismimim “5” sayısının enerjisini taşıdığını, bu yüzden de oldukça özgürlükçü, maceraperest ve çabuk sıkılan bir enerji taşıdığımı keşfettim. İşte o gün bu bilgiyi test etmeye karar verdim. İsmimi Lattana adını kullanarak çok daha ağır ve sakin olan “2” enerjisine çekecektim.
İsmi eklediğimde, herkes Lattana’nın ne demek olduğunu sormaya başladı. Oysa benim hiçbir fikrim yoktu. Ve bir gün Lattana’nın “Atlanta” isminin anagramı olduğunu keşfettim. Aslında bana verilen mesaj net olarak “Atlanta”ydı.
Atlanta’nın Mitolojide savaşçı genç bir kadın karakter olup, bebekken kurtlar tarafından büyütüldüğünden çok hızlı koşma özelliğine sahip olduğunu öğrendim. Hikaye kısaca şöyleydi; Atlanta evlenmek için eş adaylarını yarışa davet ediyor ve kendisiyle yarışan kişiyi çok çabuk geçtiğinden kimseyle evlenmiyordu. Ama bir gün Melanion Atlanta’ya aşık oldu. Ama onu koşuda geçemeyeceğini biliyordu. Melanion, Aşk Tanrıçası Afrodit’ten yardım isteyince, Afrodit ona üç adet altın elma vererek Atlanta’yı yavaşlatabileceğini söyledi. Yarış başladı ve Atlanta koşarken Melanion ilk elmayı attı Atlanta elmaları almak için yavaşladı ve derken yarışı Melanion kazandı. Sonunda Atlanta ve Melanion evlendiler. Ama bir gün Kybele’de bir tapınağın içinde seviştiklerinden dolayı tanrılar tarafından aslana dönüştürüldüler.”
Evet dedim işte benim hikayem. Aslan burcuyum ve hızla kaçıyorum tüm ilişkilerimden. Koşan benim. En hızlı koşan benim. Belki yavaşlamalıyım ama o zaman ben ben olur muyum ya da Melanion bana aşık olur mu ? Onu yorumlayamadım işte ve zamana bıraktım…
Gelelim Gezegenlerimize ;
1-GÜNEŞ: Zodyaktaki turu 1 yıldır. Her burçta yaklaşık olarak 1 ay kalır
Yönettiği Burç: Aslan
Arketipi: Kahraman, Baba, Kral
Mitolojik Bağlantıları: Helios (Yunan) / Sol (Roma) Güneş Tanrısı en önemlisi Apollo (Yunan ve Roma) aynı zamanda Phoebus (parlak) da denir. Zeus ile Leto’nun oğlu parlak güneşli günlerin, güzel sanatların, tedavi sanatının ve bilgeliğin tanrısı.
2-AY: Zodyak’ın çevresini 27 günde döner. Her burçta ortalama 2 gün kalır.
Yönettiği Burç: Yengeç
Arketipi: Anne, çocuk
Mitolojik Bağlantıları: Hayat Devinimini temsil eden üçl tanrıça sistemi : 1. Artemis Yunan / Diana (Roma) , bakire=gelişme 2. Selene (Yunan ) / Luna (Roma) kadın = olgunluk 3. Hecate (Yunan ve Roma) yaşlı=gerileme
3-MERKÜR: Zodyak’ın çevresini 87 günde döner. Her burçta ortalama 7 gün kalır
Yönettiği Burçlar: İkizler ve Başak
Arketipi: Tüccar, Denizci, İzci
Mitolojik Bağlantıları: Hermes (Yunan) / Merkür (Roma) tanrıların kanatlı habercisi, gökyüzü ile yeryüzü arasında haber taşıyan. Yolların ve yolculukların, iş adamları ve zanatkarların, çobanların, hırsızların, yol kesicilerin tanrısı. Konuşma tanrısı ve yeraltına giden ruhların rehberi. Düşlerin habercisi.
4-VENÜS: Zodyak’ın çevresini 225 günde döner. Her burçta ortalama 19 gün kalır.
Yönettiği Burçlar: Boğa ve Terazi
Arketipi: Esin Perisi, Sevgili, Güzel
Mitolojik Bağlantıları: Afrodit(Yunan) / Venüs (Roma) –Aşk, Güzellik ve Barış aynı zamanda sanat ve uyum tanrıçası
5-MARS: Zodyak’ın çevresini 687 günde döner. Her burçta ortalama 2 ay kalır.
Yönettiği Burçlar: Koç ve Akrep
Arketipi: Kahraman ve Fatih
Mitolojik Bağlantıları: Aries (Yunan) / Mars (Roma) Yunanlıların zalim saydıkları, dolayısıyla sevmedikleri ve beğenmedikleri, ama Romalılar tarafından bir devlet tanrısı katına yükseltilen savaş tanrısı.
6-JUPİTER: Zodyak’ın çevresini yaklaşık 12 yılda döner. Her burçta ortalama 1 yıl kalır.
Yönettiği Burçlar: Yay ve Balık
Arketipi: Yüksek düzeyde din adamı, misyoner, adalet insan
Mitolojik Bağlantıları: Zeus (Yunan) / Jupiter (Roma) – tanrıların babası ve Olimpos Dağı’nın şimşekler yollayan hakimi. İnsanların koruyucusu, Zafer getiren, Adaleti, özgürlüğü, geleneği ve düzeni temsil eden tanrı.
7-SATÜRN: Zodyak’ın çevresini 29 yılda dolaşır. Her burçta ortalama 2 yıl kalır.
Yönettiği Burçlar: Oğlak ve Kova
Arketipi: Yaşlı, bilge adam, insanlardan uzak yaşamayı seçen münzevi
Mitolojik Bağlantıları: Kronos (Yunan9 / Satürn (Roma) – babası Uranüs’e isyan eden, kendi çocuklarını yiyen tanrı. Zamanın yöneticisi, yaşam ile ölüm, zaman ile sonsuzluk arasındaki eşiğin bekçisi. Ayrıca, kutsanmış insanların adası Elysium’un ve Altın Çağ’ın hakimi.
8-URANÜS: Zodyak çevresini 84 yılda döner. Her burçta ortalama 7 yıl kalır.
Yönettiği Burçlar: Kova
Arketipi: Akıllı (Aptal), Özgürlük Kahramanı
Mitolojik Bağlantıları: Ouranous (Yunan) / Uranüs (Roma) – Göklerin tanrısı, Kaos’un oğlu, Gaea’nın (Yeryüzü) kocası ve Kronus’un babası. Evrenin ilk yöneticisi. Zihinsel verimliliğin, yaratıcı fikirlerin ve yüce düşüncelerin sembolü.
9-NEPTÜN: Zodyak çevresini 165 yılda dolaşır. Her burçta ortalama 14 yıl kalır.
Yönettiği Burçlar: Balık
Arketipi: Mistik, Hayalperest, Vizyon sahibi, Kurban,
Mitolojik Bağlantıları: Poseidon (Yunan) / Neptün (Roma) – Denizlerin, depremlerin ve üretkenliğin tanrısı.
10-PLUTO: Tüm Zodyak çevresini 248 yılda dolaşır. Her burçta ortalama 21 yıl kalır.
Yönettiği Burç: Akrep
Arketipi: Büyücü, Şaman
Mitolojik Bağlantıları: Hades (Yunan=Görünmez)/Pluto veya DisPater (Roma=Zengin adam) – Yeraltı Dünyasının tanrısı. Kronos ve Rhea’nın oğlu, Zeus ve Poseidon’un erkek kardeşi ve kaçırılan Persophone’nin kocası. Gölgeler dünyasının, derinden gelen bilgeliğin ve ölüm ve yeniden doğuşun sembolü.
11-AY DÜĞÜMLERİ:
Ay, Güneş’in yörüngesinin kısmen güneyinde, kısmen kuzeyinde yer alır. Ay düğümleri, Ay yörüngesi ile Güneş yörüngesinin çakıştığı noktaya verilen isimdir. Ay, eğer güneyden gelirse, buna yükselen Ay Düğümü, Kuzey düğümü veya Ejderhanın Başı denir. Eğer kuzeyden gelirse Alçalan Ay Düğümü, Güney Düğümü veya Ejderhanın Kuyruğu denir. Her iki nokta birbirine zıttır. Düğümlerin anlamları söz konusu burçtan ziyade ev konumuna göre ifade edilir.
Kaynakça : Astrolojinin Anahtar Sözcükleri
Hajo Banzhaff & Anna Haebler
( 5 Kasım’da hayata gözlerini yuman Sevgili kedim Ceviz’in anısına ithaf edilmiştir. AŞK ile …)
Devam Edecek…
https://twitter.com/SeboMode
https://www.facebook.com/ShebnemG
https://www.linkedin.com/pub/şebnem-görgün/72/a70/abb