TOPRAK BERKİN KOKUYOR..!

Evet, bundan tam bir yıl önce tarihler 16 Haziran 2013’ü gösterdiğinde minik Berkin Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz kapsülü neticesinde bir daha hiç uyanamayacağı derin uykuya daldı. Berkin’in ailesi ve sevenleri tam 268 gün boyunca umudumuza umut katıp bekledik. Umudumuza dualarımızı ekledik… Ama ne yazık ki ne umudumuz nede dualarımız minik Berkin’i aramızda tutmaya yetmedi.! Berkin’in minik serçe bedeni 269 günün sonunda bu uzun ve zorlu sürece dayanamayarak aramızdan ayrılarak,  geri dönüşü olmayan son yolculuğuna çıktı…

Ve hatırlanacağı gibi Başbakan polise emri kendisinin verdiğini, polisin destan yazdığını insafsızca söyleyebildi. Hatta ve hatta 14 Ocak 2014 Tarihinde Gaziantep’te düzenlenen AKP Mitinginde Berkin ve annesi Gülsüm Elvan’ı acımasızca yuhalatmayı ihmal etmedi.

Bu sabah sevgili Berkin vurulduğu yerde ailesi ve sevenleri tarafından mumlar yakılarak bir törenle anıldı.. Bir masanın üzerine ’Ekmek ve gül’ konularak saygı duruşunda bulunuldu.  Berkin’in babası Sami Elvan ise törende yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ı kendi sözleriyle eleştirdi. Sami Elvan yaptığı konuşmada…

Ey Tayyip Erdoğan, yaşın benden büyük. Sesin çok yüksek çıkıyor, Suçluluk psikolojisinden biliyoruz. 15 yaşındaki bir çocuğun arkasından yaptığın konuşmayı alkışlayanlar… İnsanlık suçu işlediniz.! Başbakan 2009 da İsrail Cumhurbaşkanı’na dediklerinin aynısını kendisi yaptı. ‘ÇÜNKÜ TAYYİP ERDOĞAN ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEYİ ÇOK İYİ BİLİR’.. Roboski’de, Gezi Parkı’nda, Diyarbakır’da,  Tunceli’de,İstanbul’da, Ankara’da, Hatay’da,Eskişehir’de çocuklarımızı Tayyip Erdoğan’ın emriyle öldürdüler…!!

Berkin’in ailesinin twitter hesaplarından ayrıca şunlar yazıldı.  1 yıl oldu. RTE’nin emriyle Berkin Elvan tam burada vuruldu. Unutmayacak… Unutturmayacağız ve 1 yıl önce vurdular evladımızı ‘TOPRAK BERKİN KOKUYOR’ yazıldı. Ve diğer bir yandan anne Gülsüm Elvan’ın feryatları hala kulaklarımızda yankılanmaya devam ediyor.. Bir anne haykırıyor, bağırıyor. Benim oğlumu Allah almadı.. Tayyip Erdoğan aldı..! Hiçbir çığlık bundan daha acı olamaz..

Berkin’in katledilmesinin üzerinden geçen zaman sürecinde soruşturma kapsamında sorumlular 1 yıldır hesap vermedi. Savcı Faruk Bildirici İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelttiği… Olaylar sırasında bölgede olan Toma’dan elde edilen görüntü kayıtlarında görülen 2 gazcı, 1 fişekçi polis ile emri veren amirin isimlerinin tespitine ilişkin 7 Mayıs tarihli yazısına henüz yanıt alamadı. Yanıt bekleyen sorular daha ne kadar bekletilmeye devam edecek? Gerçek suçlular elini, kolunu sallayarak ortada dolaşırken bizler Vandal olmakla, nekrofil suçlamalarıyla acımasızca, aşağılık söylemlerle suçlandık…  Ama unutulmamalıdır ki, kefen giyerek nekrofili’ye olan merakınızı bu millet sizlerde görüp, yaşadı.. 

Bu halk gencecik yaşta bedenleri kara toprakla buluşan bu gençlerin cellatlarını aramaya ve akıtılan kanın, yitip giden canların hesabını onların ardından, sormaya devam edecek. Bizlere yaşatılan bu acı dolu günleri unutmayacağız, unutturmayacağız.Tarih ellerline kan bulaşan sizleri asla affetmeyecek..

Sevgili Berkin… Şimdi sen genç yaşta, senin gibi hayatını kaybeden diğer ağabeylerinle beraber cennetin bir köşesinde bir melek masumiyetinde uyuyorsun..  Rahat ol küçüğüm..Hiç bir suç karşılıksız kalmaz. İlahi adalet er ya da geç tecelli edecek. Ve sizlerin ruhu huzur bulacak…


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin