ÇOK ÜZGÜNÜM BERKİN

Evet tam 268 gündür umudumuza, umut katıp bekledik... Umudumuza dualarımızı ekledik…

Ama bu sabah, saat 07:00’de umudumuz ve dualarımız minik Berkin’imizi ne yazık ki aramızda tutmaya yetmedi… Berkin’in minik serçe bedeni 269 gün süren bu uzun ve zorlu sürece dayanamadı.!

14 ‘ünde anneciğine sen gazdan kaçamazsın, ben hızlı koşarım ekmeği ben alırım diyen Berkin 268 gün boyunca ölüme çelme takıp hepimizi umutlandırmıştı oysa… Berkin’in serçe yüreği, serçe kadar kalmış olan bedeni 268 gün dayanabildi ve 269’ncu gün geri dönüşü olmayan  son yolculuğuna çıktı…!!!

Gezi olaylarıyla başlayan süreçte, ülkeyi Nazi Almanya’sını aratmayacak şekilde gaza boğan, gaz odalarına çeviren ve Açıkhava Auschwitz kampına döndüren ve ülkeyi yönetemez hale gelen Başbakan emri kendisinin verdiğini ve polisinin destan yazdığını insafsızca söyleyebildi...!

Berkin’i 267 gün sonra  45 kg dan 16 kg’ya indiğinde hatırlayan Cumhurun Başı ise, ne oldu da bir anda Berkin’i hatırlayıp ,aileyi arama ihtiyacı hissetti.! 269 gün boyunca  evlatlarını bir an bile yalnız bırakmayan aileyi arama gereğini duydu... Kendi evladı olmasına rağmen empati kurmakta geciken Cumhurun Başı neyin peşinde…

Yemezler.. Yemiyoruz.. Yemeyeceğiz…!

Ve biz, bizlere yaşatılan bu acı dolu günleri asla ve asla unutmayacağız… Biz unutmayacağız, tarih unutmayacak… Bizler ve tarih sizleri asla affetmeyecek…!

7 gencecik fidanı, yiğidi, canı, ailelerinden sevdiklerinden ve bizlerden ayırdınız. Sayenizde genç yaşta bedenleri o kara ve soğuk toprakla buluştu. Ve sizler bu genç yiğit Vatan evlatları için başsağlığı bile dilemediniz… Çünkü sizlerde, bir insanda olması gereken o büyük erdem ‘VİCDAN’ yok.

Mısır’da Esma’ya ağlayanlar, şimdiden sonra timsah gözyaşları döküp taziye dilerinde bulunmasın lüzum da yok..! Zaten bulunmazlar da... Şimdiden sonra timsah gözyaşlarınızı kendinize saklayın.

Polise emri ben verdim diyen ve ülkeyi yönetemez hale gelen Başbakan, tarifi imkânsız acılar içinde kalan anne babalara neyi anlatabilir… Bunun izahı yoktur.!

Gencecik evlatları analarından, babalarından, kardeşlerinden ve sevdiklerinden ayırdınız. Elinize Ali İsmail, Ethem, Abdullah, Mehmet, Medeni, Hasan Ferit ve son olarak Berkin’in kanı bulaştı…!!!

Eyy Başbakan… Mısır’da Esma’ya ağlayan sen, kendi ülkende kendi çocuklarının ölmesine neden oldun… Polisini kahraman ilan ettin.

Ve siz Sn. Cumhurun Başı… İsteseydiniz bu olaylara bu ülkenin en yüksek makamında oturan biri olarak son verebilirdiniz... Ama yapmadınız… Çünkü istemediniz.! Şimdi çıkıp yeni acılar yaşanmasına fırsat verilmemelidir diyorsunuz. Sizleri vicdanlarınızla baş başa bırakıyorum.

Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar, “Ya ölmeli cellatlar, ya da hiç doğmamalı çocuklar.!!!”

Sevgili Ethem, Ali İsmail, Abdullah, Mehmet, Medeni, Hasan Ferit… Berkin’i önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum… Aranıza, ebediyete gelen kardeşinize iyi bakın, ona ağabeylik yapın, o henüz çok küçük… Hepiniz ışıklar içinde uyuyun… Bu Halk Sizleri Hiç Unutmayacak.!

Berkin’in ailesinin, sevenlerinin acılarını yürekten paylaşıyorum. Onlara başsağlığı ve sabırlar diliyorum..

Ve yarın ‘ULUS OLARAK DAHA HÜR VE DAHA AYDINLIK BİR GÜNE UYANMAYI‘ diliyorum…



https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin