GEÇ OLMADAN UYAN YOKSA ARDI HİCRAN !

Evet…

Nazlıcan haklı olarak soruyor…
 
6 yıldır suçunu soran ve cevap alamayan babamın yüzüne bakacak gönüllü arıyorum.

Nazlıcan, sevgili babası Tuncay Özkan Ergenekon davasından içeriye alındığında henüz 15 yaşındaydı. Nazlıcan bu gün 22 yaşında… Erken büyümek zorunda kaldı, çocukluğunu, genç kızlığını yaşayamadı, yılları babasının ardında mücadele ile geçti  ve genç yaşında omuzlarına çok ağır sorumluluklar bindi…

Nazlıcan gibi pek çok evlat babalarından ayrı düşürüldü, babalarının şefkat ve sevgisinden mahrum büyümek zorunda bırakıldı…! 
Evet… Nazlıcan haklı olarak soruyor…

Ve vicdanı olan bizler de soruyoruz… Tuncay Özkan gibi değerli gazeteci yazarlar, aydınlar akademisyenler ve bu ülkenin Genelkurmay Başkanlığını yapmış olan Sayın İlker Başbuğ ve adını sıralayamayacağımız pek çok kimse neden??  Neden  yıllardır suçlarını bilmeden hapislerde çürümeye mahkum bırakılmışlardır…?  Kiminin ise girdiği cezaevinden neden cenazesi çıkmıştır…???

Bilindiği gibi 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu kimse kalmadı…

Adları onca yolsuzluk, rüşvet ve talana karışmış olanların ses kayıtları, para sayma makineleri, içi milyon dolarlarla dolu ayakkabı kutuları göz önündeyken…
 
İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin  yıllık izinde olması nedeniyle, yerine Beyoğlu Adliyesinde görev alan hakim İslam Çiçek görevlendirildi ve… 

Hakim İslam Çiçek suçların şüphelilerin lehine değişme ihtimali , delillerin toplandığı , sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından 5 kişinin ayrı, ayrı tahliyesine karar verdi…!!!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ‘a yanıtlanmak istemiyle verdiği soru önergesinde…

*Sarraf’ın hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılacağı iddiası doğru mudur?

*Yapılan pazarlıklar sonucunda Dubai ‘ye gitmeyi kabul ettiği iddiası doğru mudur?

*Sarraf’ın  Şişli Etfal Hastanesinde RTE ‘nin görevlendirdiği bazı üst düzey görevlilerle görüştüğü iddiaları gerçek midir?

Sezgin Tanrıkulu’nun yanıtlanması istemiyle sorduğu bu soruların cevabını kamuoyu olarak bizlerde Sn. Bülent Arınç‘dan bekliyoruz..

Rıza Sarraf ve diğerlerinin kaçma ihtimali olmadığına hükmeden mahkeme, bu ülkenin en yüksek komuta kademesinde olan  Genelkurmay Başkanı Sn. İlker Başbuğ’u kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklamışlardı...!!!

Engin Alan ise tüm yiğitliğiyle beni takasa tabi tutacaklarsa burada ölmeyi yeğlerim demiş ve  diğer paşalar  da afla çıkmak istemiyoruz, aklanmak istiyoruz derken… Birileri milyon dolar akçelere takas edilmiştir… Eee , ak akçe kara gün içindir tabi…!!!

Memleketi soyup, soğana çevirenlerin korunduğu bu ülkede yurdum güzel çevreci insanına da 1 yıl 15 gün hapis cezası verildiğini de görmüş ve tanık olmuştuk  bu ülkede… Kazdağı eteklerinde bir maden şirketinin aracını durdurup bu maden zehir saçıyor diyerek 3 dakika konuşma yapan 43 yaşındaki çevreci Ömer Eren,Hanife Eren’e bu ceza reva görülmüştü.

Gaziantep’te 2 dilim baklava çalan 13 yaşındaki çocuğa verilen 6 yıl hapis cezasını ise hatırlatmama gerek yok sanırım…!!! Hepimizin vicdanlarını kanatan, insanlığımızdan utandıran bu olayı unutmak mümkün değildir…

Atı alan Üsküdar’ı  geçse de , Ah alan Sırat  Köprüsünü geçebilecek midir???

Yolsuzluk ve talan konusunda tek kelam duymadığımız Diyanet, Lades’e tutuşmanın  haram olduğunu söylemişken, bunca olay karşısında sessizliğini korumuştur.!

‘Demek ki hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk HARAM’ a girmiyor.’

Özlemle andıkları Osmanlı atalarından Kanuni bile…

Ben ölünce elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar görsünler ki , padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir... Demiştir…

Evet... Eyy adalet.!

Bu ülkede eylem yapma ‘ İHTİMAL’ in ‘ varsa dahi göz altına alınırsın ‘ İHTİMAL ‘…!!!

Gezi parkındaki piyanoyu tutuklayıp… Ülkeyi soyanları serbest bırakırsın bu Memlekette…

Peki…

Açlıktan ölen bebelere, ayağında ayakkabı olmadan okula giden çocuklara gelirsek …

Ve de

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir babanın sosyal güvenliği olmadığı gerekçesiyle ölen evladının cenazesini 10 gün sonra 10 bin TL senet karşılığında hastaneden almasına ne diyeceğiz…???  ADALET mi...! ?

Bu ülkede adalet bir karış, rüşvet diz boyu olmuştur ne yazık ki..

AMA İLAHİ ADALETTE ZAMAN AŞIMI YOKTUR VE BİR GÜN MUTLAKA TECELLİ EDECEKTİR…!!!

Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa, gerçekleri söyleyenlerden o kadar nefret eder. George Orwell…
 
Bazen gülümsemek adaleti bozuk düzene sessiz bir küfürdür… Ben de tüm yaşananları uzaktan gülümseyerek izliyorum…!!!

Eyy Millet… Geç Olmadan Uyan Yoksa Ardı Hicran...!

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ,Sarraf için önüne yatarım derken Başbakan Erdoğan ‘Hak Yerini Buldu‘ diyebilmiştir…!!!

Evet … HAK yerini bulacak ve bu günler geçecek elbet…!

Ülkenin totaliter rejime ilerlemesi ve  tek adam yönetimi elbette ki yaklaşan seçimlerle demokratik yollarla sandıkta son bulacak…

Biz demokrasiye inanan insanlar seçimlerde muhakkak sandığa giderek oyumuzu kullanmalı ve sandığa sahip çıkmalıyız. Bu böyle biline.! Gücümüzü sandıkta gösterip, karanlığa gömülen güzel ÜLKEMİZİ güzel yarınlara taşıyabilmek ve gelecek olan nesillerimizi aydınlığa kavuşturmak için tek çaremiz olan sandıkta oyumuzu kullanmak zorundayız…

Ve daha demokratik, faşizmden arınmış bir gelecek kurmak için bu hepimizin vatandaş olarak bu ülkeye olan borcudur. Lütfen eğer seçimlerde mezarlıkta ki ölülerin, boş hanelerde gösterilen seçmenlerin, taşıma yoluyla oy kullananlara karşı uyanık olalım.

Ve gerekirse yaşlı komşumuzu, engeli vatandaşlarımızın koluna girerek oylarını kullanmak üzere sandığa götürelim… Bu seçimler , genel seçimlerin önemli göstergesi olacaktır…!

Evet, son sözü sevgili Muazzez İlmiye Çığ söylesin...

100 yaşına geldim , böyle Başbakan görmedim …!


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin