'MIHI CANTO ET MUSIS'

Kendim için şarkı söylüyorum,
Kendim ve ilham perileri için...

Değerli okuyucularımın, siz gerçek dostlarımın ruhlarına seslenmek için harika bir gecede şarkı söylüyor ve yazıyorum. Oturduğum binanın 24.katından, havada asılı durup, aşağıya inmeye hiç mi hiç meyilli olmayan parlak yıldızları hayranlıkla izliyorum. Aynı zamanda, Mars Gününde Dolunayın ışığını ve hayatlarımıza getireceği değişiklikleri düşlüyorum. Ruhum kıpır kıpır. Şarkı söylemek, yazmak ve hayal kurmak; benim en sevdiğim üçü bir arada olan karışım. Ve ben bu gece de büyük bir keyifle yudumluyorum en sevdiklerimi. 

Ay, Güneş, Gezegenler ve tabii ki bilinenin de görünenin de çok çok ötesinde gizemli, bir o kadar da ihtişam dolu Yıldızlar... Annemin adının “Yıldız” olması bile asla tesadüf değil! Yeryüzündeki kılavuzumun canım anneciğimin olması gibi, gökyüzündeki tüm yıldızlar da kendimi bildim bileli, benim can ciğer dostlarım ve rehberim oldular.


Şimdiye kadar astroloji köşesindeki günlük burç yorumlarımı okuduysanız, sizinle gözle görülmeyen “uzay yolu” arkadaşlığımız çoktan başladı bile. Fakat siz hala ‘Yıldız Kapısı’ önünde bekleyen ve içeride ne olup, bittiği konusunda hiçbir fikri olmayan biriyseniz, bu astroloji yazı dizim tam size göre. Çünkü Yıldız Kapısını beraberce aralayarak, gökyüzünün insanlık tarihi kadar eski gizemini ve ihtişamını keşfediyor olacağız.

Hep birlikte ışığımız bol, görüşümüz açık olsun…

Astroloji, insanlık tarihinin ilk yazılı metinleriyle karşımıza çıkan, astronomi ile doğrudan ilişkili bir şekilde, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir sistemdir. Hatta kimilerine göre bir bilim dalı. Doğum anında gökyüzünden aldığınız olumlu ve olumsuz etkileri, şanslı olduğunuz dönemleri, fırsatlarınızı ve sizi zorlayacak alanları tespit eder. Bunu kaderiniz olarak yorumlamak doğru değildir.

Astroloji, kendi iradenizle zorlukları fırsata dönüştürecek ve öğrenmeniz gerekenleri öğrenmenizi sağlayacak noktalara dikkatinizi çeker.

Gezegenlerin iyi açılar yaptığı şanslı dönemlerde, çaba göstermeden iyi şeylerin olmasını beklerseniz fırsatları kaçırabilirsiniz. 

İlk astrologların kimler olduklarını bilmiyoruz, fakat M.Ö. 3000 yıllarında bulduklarını ilk kaydeden Kaldeliler'dir. Mezopotamya Uygarlığı olan, Kaldeliler (Bugünkü Irak) kendilerini izleyen halklardan çok daha fazla ve çok daha doğru bilgiye sahip oldular. Kadim dünyanın her yerinde, nesiller boyunca "Kaldeli" adı "Yıldız gözleyen" yani gökbilimciyle eşanlamlı oldu.  

Her ne kadar farkında olmasanız da astroloji ve onun temel kavramları bugün bile günlük yaşantımızla iç içedir. İnsanlar 1780'e kadar ve ondan önceki yüzyıllar boyu sistemimizde 7 üye olduğuna inanmışlardı. 

Daha sonraları, Uranüs gelişmiş teleskoplar yardımıyla 13 Mart 1781’de keşfedilmişti. Neptün, gökbilimciler tarafından 23 Eylül 1846'da saptanabildi. 18 Şubat 1930'da Plüton’un varlığı keşfedildi. Dünya dışındaki tüm gezegenler adlarını Yunan ve Roma Mitolojisi'nin tanrılarından aldılar. 

Dolayısıyla, haftanın 7 günü ve günlerin adlarına kaynaklık eden toplam 7 gök cismi vardı. Günümüzde de aynen bu isimleri kullanıyoruz.

1- Güneş (İng. Sun) PAZAR SUNDAY DOMENİCA Güneş Günü
2- Ay (İng. Moon, İt.Luna) PAZARTESİ MONDAY LUNEDİ Ay Günü
3- MARS SALI MARDİ MARTEDİ Mars Günü
4- MERKÜR ÇARŞAMBA MERCREDİ MERCOLEDİ Merkür Günü
5- JUPİTER PERŞEMBE JEUDİ GIOVEDİ Jüpiter Günü
6- VENUS CUMA VENDREDİ VENERDİ Venüs Günü
7- SATURN CUMARTESİ SATURDAY SABATO Satürn Günü

Gezegenlerin ve günlerin adları arasındaki benzeşim bu günlerin Latince, İngilizce ve hatta İtalyanca yazılışlarında daha belirgindir.

Kısacası, eğer önemli bir toplantınızı Çarşamba Gününe planladıysanız, toplantınız Mars Gününde gerçekleşecek demektir. Sevgilinizle güzel bir akşam yemeği için Cuma akşamı için sözleştiyseniz bir Venüs Gününde bir araya geleceksiniz anlamına gelir. Ailenize katılacak küçük bebeğinizin doğumu Pazartesi’ye planlanmışsa, bir ay günü bebeği olabilir.

Ve bu gezegenlerin diğer tüm astrolojik öğelerle birlikte insanlara ne tür etkileri olduğu düşünülürse, her şey çok daha eğlenceli hale geliyor… 

Nasıl mı ?

Devam edecek…

Kaynakça: 12. Gezegen,  Zecharia Sitchin, 1976


https://twitter.com/SeboMode
https://www.facebook.com/ShebnemG