‘BİZ İKTİDARIN İYİ ÇOCUKLARI OLMAYACAĞIZ!’

TBMM’de üç gündür süren “İnfaz Paketi” görüşmelerinden çıkan sonuç şu:

AKP-MHP ortaklığı, iktidarın “iyi çocuklarına” af için elinden geleni ardına komayacak!..

Tartışmalar, kavgalar, açıklamalar hep aynı çerçeve içinde dönüp duruyor; mafyayı, tecavüzcüyü, dolandırıcıyı, soyguncuyu bir şekilde af kapsamına sokan, izne çıkaran, cezasını yarı oranında indiren AKP-MHP ortaklığı, iş gazeteciye, avukata, hak arayıcısına, muhaliflere geldiğinde en başından “duvar örmek” ile kalmıyor, tüm muhalifleri aynı kefeye koyarak “terörist” diye damgalıyor! Bunun işaret fişeğini önceki gün MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt gayet güzel ateşledi:

Kimse PKK hainlerine af beklemesin!

Bu satırların yazarı dahil, aklı başında hiç kimsenin teröre bulaşmış, asker, sivil binlerce on binlerce insanın canına kıymış bir kanlı terör örgütüne “af” düşüncesi içinde olmadığını bu milletin gayet iyi bildiğine eminim…

Zindanlarda tutulan, bir Barış Terkoğlu’nun, bir Barış Pehlivan’ın, bir Murat Ağırel’in, bir Hülya Kılınç’ın, tweet attı diye hayatı karartılan binlerce insanın terör örgütü üyesi olduğunu iddia etmenin ise en hafif tabiriyle “şaşkınlık” ve “ayıp” olduğunu söylemek ise her şeyden önce yurttaşlık görevim!

MHP milletvekili o sözleri sarf ederken en büyük yardım nereden geldi derseniz, çok acıklı bir çelişki ama PKK’dan geldi! Diyarbakır’da 5 sivil yurttaşımız uzaktan kumandalı bomba ile alçakça katledildi.

PKK, adeta infaz paketini havaya uçurmaya çalışıyordu!..

“Böyle bir dönemde herkes biraz hapis!”

Gazeteci arkadaşlarımız ise, Silivri’de ağır bir tecrit altında yazmaya, okumaya, küçücük hücrelerinde sağlıklarını korumaya çalışıyorlar…

Barışlar, Murat ve Hülya’nın içeride 38’inci günleri… Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar, dönemin ruhuna uygun olarak Barışlar ve Hülya ile “uzaktan” ilk röportajı yaptı. Günlük yaşamdan, ülkenin gidişatına varıncaya dek sorular sordu… Barış Terkoğlu’nun şu sözleri neler yaşandığını, nasıl bir ülkede yaşadığımızı gayet net bir şekilde ortaya koyuyordu:

İktidar her pakette örtülü aflarla “iyi çocuklarını” dışarı çıkarıyor. Yıllar önce “onlar sizin iyi çocuklarınız, biz iyi çocuklarınız olmayacağız’ demiştim. Yine aynı fikirdeyim!

Barış Pehlivan ise cezaevinde huzurlu olduğunu, çünkü neden hapiste olduğunu gayet iyi bildiğini belirterek şöyle diyordu:

Ama güneşin kaçma şüphesi yok ve onu tutuklayamazlar, mutlaka doğacak. Yeter ki boynumuzu eğmeyip, göğe bakalım!

Hülya Kılınç da ilk kez tutuklanma ve cezaevi deneyimi yaşadığı için ilk günler biraz şaşkınlık yaşadığını ancak düzenini oluşturduğunu belirtip ardından şu sıkıntısını vurguluyordu:

Yalnız kalıyorum. Konuşacak, sohbet edecek birileri yok. Bir de dışardaki sevdiklerimin sağlık durumları kaygı veriyor!

Koronavirüs, onların hayatına daha sıkı bir tecrit getirmiş durumda! Aile görüşü yok… Avukat görüşü, o da acil durumlarda camın ardından yapılabiliyor… Barış Terkoğlu bu durumu şöyle açıklıyor:

Böyle bir dönemde sanırım herkes biraz hapis. Biz ise alınan önlemlerle iki kat hapisiz!

Bana da 9 yıl sonra yine “zindandan yurtsever manzaraları” yazmak düştü! Tüm yurtseverleri en yakın zamanda görüşmek dileği ile uzaktan kucaklıyorum!..

Gazeteciye eza ve cefa raporu!..

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 2020 Mart ayı raporunu açıkladı…

Bu rapor, Türkiye’de gazetecilik yapan, ancak “iktidarın iyi çocuğu olmayı reddeden”  basın mensuplarını nelerin beklediğini gözler önüne seriyor:

Baskın, gözaltı, hapis, kovulma!..

Diğer bir deyişle “gazeteciye eza, cefa” raporu! Bu rapora göre yalnızca Mart ayında 26 gazeteci gözaltına alındı. Altısı “MİT haberi” nedeniyle 9 gazeteci tutuklandı. Bir ay içinde 20 gazeteci yargılandı…

Demirören Medya’da “Herkes sendikalı olsun” çağrısı yapan Posta Gazetesi Haber Müdürü Timur Soykan’ın işin son verildi…

CNN Türk ve ATV televizyonlarında bir bölüm çalışanın işine son verildi. Sputnik Haber Ajansı Ankara muhabirleri organize bir grup tarafından evlerinin önünde taciz ve saldırıya uğradı. Gazeteciler bu saldırganları şikayet için gittikleri emniyette gözaltına alındı!

Yeni Türkiye’de “iyi çocuk” değilsen işin zor arkadaş!..

https://twitter.com/umit_zileli